KPSS'de 38 puan alan aday memur oldu!

KPSS 2012 / 2. atamalarında Çorum'a restoratör olarak , KPSS Lisans sınavından 38,31263 puan alan bir kişi atandı. Birçok restoratör kontenjanı da boş kaldı.

KPSS'de 38 puan alan aday memur oldu!
KPSS'de 38 puan alan aday memur oldu!
GİRİŞ 01.12.2012 21:23 GÜNCELLEME 02.12.2012 13:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Önceki gün açıklanan KPSS 2012 / 2. atamalarında Çorum'a restoratör olarak, KPSS  Lisans sınavından 38,31263  puan alan bir kişi atandı. Birçok (Nevşehir, Konya ve Erzurum) restoratör kontenjanı da boş kaldı.
 
Çorum'a restoratör olarak atanan memur adayı en düşük puanla atanan aday oldu.

Diğer düşük puanla atanan bölümler ise , hemşirelik, kütüphanecilik, gfafiker, diyetisyen, fizyoterapist ve çocuk gelişimi bölümleri mezunları da çok düşük puanlarla atandılar.
 
Devlet dairelerine sekreter kontenjanı ayrılmasına rağmen bazı sekreterlik kontenjanları (Anakara Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı)  da açık kaldı. Devlet Demiryolları'na memur alımları da çok düşük ( 68,23704) puanlarla tamamlandı.

memurlarnet.biz

YORUMLAR 5
  • kerem yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    sıkıntı burada !!!. bir tarafta 92-80 puan aralığında atanamayan onbinlerce insan varken öte tarafta 38 ile atanıyor. bunun tek bir nedeni var fen edebiyat, öğretmenlik, iktisadi idari bilimler gibi fakülteler hemen hemen her yerde var ve ihtiyaç dışı inanılmaz bir şekilde öğrenci alıyor. düşünsenize her sene tarih bölümünden mezun olan kişi sayısı 8000 civarındayken en fazla 150-300 arası öğretmen alınıyor. yök ise akademisyenlere iş kapısı olsun diye işe yaramaz fakülteler açıyor. garibanda çocuğum ünv okudu diye saviniyor ama malesef sorun boyları aşıyor.
    Cevapla
  • niliiii 11 yıl önce Şikayet Et
    şans:)). bizde bir gün kader güler,güler inşALLAH..
    Cevapla
  • Evren JK 11 yıl önce Şikayet Et
    bir restorasyon mezunu olarak söylüyorum. restorasyon adında bir önlisans (sizin dilinizde 2 yıllık) bölüm var ve türkiyenin bir çok myo'sunda eğitim veriyor, mezun olanlar restoratör ünvanı alıyor. bunun dışında sadece ist.üni de bulunan tanışanabilir kültür varlıkları koruma ve onarımı diye de bir lisans(4 yıllık) bölümü de var. devlet kpss ile restoratör atamalarını sadece lisans mezunlarından yani türkiyede tek olan " ist.üni taşınabilir kültür varlıkları .... " bölümünden alıyor, zaten fakultenin kontenjanı 40 kadar bişey ve her sene atama yapılıyor, daha önceki senelerde de 45 gibi komik puanlarla devlete atanmışlardı. bunun yanında asıl restoratörler olan 'restorasyon' mezunları kpss tarihi boyunca sadece 6 kişilik kadro hakkına sahip olmuşlar ve 90 civarında bir taban puan oluşmuş. son atamalarda ise önlisans restorasyon mezunlarına sıfır kadro verildi, şimdi haberi okuyan sanır ki restorasyon okuyanlar bedavadan memur oluyor.
    Cevapla
  • ORHAN AYDIN 11 yıl önce Şikayet Et
    esas olan diplomadır.. sınav ise o diplamadaki en iyiyi belirlemek için yapılır.diploması varsa yeterliliği var demektir.
    Cevapla
  • Murat Diniz 11 yıl önce Şikayet Et
    bölümü güzelmiş. yapacağı işle alakalı bir sınav olmadığı için aldığı puanın bir önemi yok bence. bölümü de güzelmiş atanmış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı