Öğrencilerden serbest kıyafet tepkisi

İzmir'de biraraya gelen ve kendilerine 'Liseli Genç Umut Grubu' adını veren bir grup lise öğrencisi, serbest kıyafet yönetmeliğine basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Öğrencilerden serbest kıyafet tepkisi
Öğrencilerden serbest kıyafet tepkisi
GİRİŞ 07.12.2012 19:46 GÜNCELLEME 07.12.2012 19:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Okullarda serbest kıyafet yönetmeliğinin çıkartılmasına tepki gösteren Liseli Genç Umut grubu üyeleri, Karataş Lisesi yanında biraraya geldi. Yürüyerek okulun çıkış kapısının önüne gelen grup adına basın açıklamasını, Deniz Öven yaptı. AK Parti'nin yıllardır istekleri ve çıkarları doğrultusunda yasalar çıkardığını söyleyen Öven, "Liselerimiz imam hatipleştiriliyor. 4+4+4 ile çocuk gelinler, çocuk işçiler ortaya çıkardı. Bu sefer de serbest kıyafet uygulaması ile sınıf farklılaklarını bir kez daha gözler önüne sermek için hazırlıklarını yapıyor. Disiplin yönetmeliğiyle liselerimizde attığımız hner adımı kontrol altına almaya çalışan, müfredatla sorgulanmayan, düşünmeye AKP gençliği yaratılmaya çalışılıyor. Özgürlük adı altında türbanın liselere sokulması bu saldının bir parçasıdır" dedi.

Bu arada basın açıklamasına destek veren Karataş Lisesi öğrencilerinden İ.Ç.'ye bazı öğretmenlerinin müdahale ederek uzaklaştırmaya çalışmasına ise gruptan diğer kişiler tepki gösterdi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • elif akyürek 11 yıl önce Şikayet Et
    hiç giyme eteği . senelerce biz nasıl başörtüsüyle giremediysek insanlar okuldan nasıl atıldıysa siz de o eteklerle atılın inşaALLAH.
    Cevapla
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    karışma. eteğime karışma
    Cevapla
  • ALİ CAN 11 yıl önce Şikayet Et
    hangi çağdayız ya. insanların başörtüsü, etekboyu ile uğraşılan bir çağ..etekboyu uzasa, başörtüsü çıkarılsa uzaya çıkarmıyız acaba???
    Cevapla
  • hasan sadi oren 11 yıl önce Şikayet Et
    hadi ya. eger basortulu olmak gericilikse ,basi acik olanlar nerede onumuzde hic gormedik,yada ulkeyi ileri goturduklerini gormedik.eger ciplaklik ulkeyi ileri goturuyorsa turkiyenin %60 yari ciklak neden amerika seviyesinde degiliz?
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    yetmez mi. okul dışı istedıiğiniz kıyafetı gıyorsunuz yetmezmı, mini mi gıyesrsınız pantolonmu gıyersenız.....kımse karısıyor mu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü