Kastamonu'da serbest kıyafet sevinc i

Milli Eğitim Bakanlığı'nın gelecek yıl geçilmesi kararı aldığı okulda serbest kıyafet uygulaması, Kastamonu'daki ilk uygulamaya geçtiği ortaokulda öğrenci ve veliler tarafından olumlu karşılandı.

Kastamonu'da serbest kıyafet sevinc i
Kastamonu'da serbest kıyafet sevinc i
GİRİŞ 12.12.2012 12:00 GÜNCELLEME 12.12.2012 12:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Bahri Alp Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliği çerçevesinde, il genelinde okulda serbest kıyafet uygulamasına geçen ilk okul oldu.

Taşköprü'de 600 öğrencisi bulunan Bahri Alp Ortaokulu'nda gelecek yılı beklemeden, serbest kıyafet uygulamasına geçme kararı verildi.

Okul yönetimi, isteyen öğrencinin sivil kıyafetle gelebileceğini duyurması üzerine öğrencilerin büyük çoğunluğu okula serbest kıyafetle gelmeye başladı.

Sivil kıyafetle okula gelerek derslere giren öğrencilerin büyük çoğunluğu uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Serbest kıyafet kararını destekleyen öğrenciler, serbest kıyafetle daha rahat ettiklerini ifade ettiler.

Bazı öğrenciler, uygulamanın zengin-fakir arasındaki ayrımı ortaya çıkaracağı veya okul çevresinde öğrenci olanla olmayanın ayırt edilmesinde sorunlara yol açacağı endişelerini dile getirdi.

-İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz-

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 'Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren bu kanunu uygulamakla mükellefiz. Ama serbest kıyafetle bugünden itibaren gelmek isteyen öğrenci varsa bunu da engellemeyin' talimatı verdiğini hatırlatarak, ''Bu kapsamda da bizim bunu engellemek ya da serbest kıyafetle gelen öğrencilerimizi okuldan döndürmek gibi bir durumumuz söz konusu değil'' diye konuştu.

Yönetmeliğe göre öğrencilerin şartlara uymak kaydıyla istedikleri kıyafetlerle okullara gelebileceklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

''Bir eğitimci olarak serbest kıyafet uygulamasını destekliyorum. Benim oğlum yarın okula giderken 'ben forma giymek istemiyorum' derse, o şekilde tek de olsa gidecek. Bütün herkes için aynı durum söz konusu. Okulda ortak bir karar alınmasını gerektirmiyor. Sadece özel okullarda okuyan çocukların velilerinin yüzde 60'ı çocukları forma giysin derse o özel okul forma uygulaması yapabiliyor.''

Yılmaz, olumlu ve olumsuz görüşlerin hepsinin zengin ya da fakir düşünceleri üzerinde şekillendiğinin altını çizerek, ''Ne olursa olsun çocuğun kendi haliyle kendi gibi okula gitmesini ve kendisi gibi okulda eğitim öğretim görmesini, kendisiyle barışık halde bunu yapabilmesini önemsiyorum. Bunu gizleyip saklamanın da bir alemi yok. Güneş balçıkla sıvanmaz. İnsanın hali neyse bir şekilde yer bulacak'' ifadelerini kullandı.

-Öğrenci velisi Musa Pamuk-

Öğrenci velisi Musa Pamuk ise serbest kıyafet uygulamasına geçilmesinden memnun olduklarını ve bu uygulamayı desteklediklerini kaydetti.

Öğrencilerin bu uygulamayı beklediklerine işaret eden Pamuk, veliler olarak bu uygulamayı desteklediklerini ve tüm okullarda da devam etmesini istediklerini ifade etti.

Özellikle kız öğrencilerin serbest kıyafet uygulamasıyla daha rahat ettiğini söyleyen Pamuk, öğrencilerin de okulda daha rahat ettiklerini söylediklerine işaret etti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    eskiden... eskiden kolumuzun yırtıgını saklardık, önlükle ceketle,okul kıyafetıyle, şimdi fakır fukara nasıl kapatacak. her halde buunu duüşünmüşlerdir. bir öğrencımın itirafı: hocam zengın cocukları turlu turlu elbıseyle gelecekler bız ne gıyecegız,utanırız . haksızlık degılmıvs dedı....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi