Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi açıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İlahiyat Fakültesi açıldı. Fakültede önümüzdeki sene öğretime başlanacak.

Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi açıldı
Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi açıldı
GİRİŞ 13.12.2012 18:54 GÜNCELLEME 13.12.2012 18:54

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İlahiyat Fakültesi açıldı. Fakültede önümüzdeki sene öğretime başlanacak.

Açılışta konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, fakültenin şu an için küçük bir alanda yer aldığını söyledi. Pakdemirli, 2013-2014 akademik yılında faaliyete geçecek fakültenin, ileride daha büyük bir mekâna kavuşacağını belirterek, “Amacımız İslâmi değerleri özümsemiş, aydın, çağı doğru okuyan ve takip edebilen, topluma dini konularda liderlik yapan, toplumu en doğru şekilde yönlendiren, iyiye ve doğruya sevk eden öğrenciler yetiştirmek. İlahiyat fakültemizin diğer fakülte ve yüksekokullarımızla işbirliği içinde güçlü ve nitelikli akademik çalışmalar yapacağına inanıyor, başarılı bir eğitim öğretim hayatı temenni ediyorum.” dedi.

CBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülhakim Yüce de toplumun birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak faaliyetler yürüterek, din hizmetlerini toplumun bütün kesimlerine ulaştıracak, bu anlayışı yayacak ilahiyatçı ve din adamları yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Dekan Yüce, “Genelde din bilimleri ve kültürü, özelde İslâm bilimleri ve kültürü alanında ilmî esaslar, kültürel ihtiyaçlar ve uluslararası standartlar çerçevesinde araştırmalar yapmak ve yayınlamak, bu doğrultuda üstün nitelikli din bilimleri uzman ve araştırmacıları, din bilgisi öğretmenleri ve din görevlileri yetiştirmek fakültemizin amaçları arasındadır. Ayrıca ilahiyat alanında bilgi ve donanımını geliştirmek isteyenlere lisans ve lisansüstü seviyesinde öğrenim görme imkânı sağlamakdır. İl Müftülüğümüz ve Diyanet Eğitim Merkezi ile işbirliği sonucunda, hem fakülte öğrencilerinin hem de eğitim merkezindeki kursiyerlerin akademik formasyon ve kariyer çalışmaları değerlenecektir.” diye konuştu.

Manisa genelinde 12 imam hatip lisesi olduğunu aktaran Prof. Dr. Yüce, “Manisa, Ege Bölgesi'nde il bazında en fazla imam hatip lisesine sahip kent olmakla beraber öğrenci sayısında son beş yılda yüzde 260 gibi ciddi bir artış sağlamıştır. İlahiyat fakültelerinin öğrenci ihtiyacının çoğunluğunu imam hatip liselerinin karşıladığını hesaba katarsak, fakültemizin ilimizdeki bu ihtiyacı karşılamadaki payı büyük olacaktır. Fakültemizde Temel İslâm Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslâm Tarihi ve Sanatları ile İlköğretim Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi bölümleri mevcuttur.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi