Yeni eğitim öğretim yılında ders müfredatı değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 5. sınıfta matematik ve fen bilimleri dersleri, 9. sınıfta matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinin öğretim programlarının yenileneceğini açıkladı.

Yeni eğitim öğretim yılında ders müfredatı değişiyor
Yeni eğitim öğretim yılında ders müfredatı değişiyor
GİRİŞ 09.01.2013 17:28 GÜNCELLEME 09.01.2013 17:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen 'Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri İnceleme ve Değerlendirme Sürecinin Yeni Tasarım' bilgilendirme toplantısına katıldı. Dinçer, yaptığı konuşmada, 'Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği'nin uygulanması ile ilgili hususların toplantıda konuşulmasını istediğini belirterek, bu yönetmeliğin değişmesiyle geleceğe dönük çok önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Tüm çabaların öğrencilere daha kaliteli ve nitelikli ders kitapları ile eğitim araçlarını sunmak için olduğunu bildiren Dinçer, tüm birikim ve tecrübelerin yeni yönetmelik kapsamında getirilen esnekliklerle birlikte katlanarak artacağına inandıklarını dile getirdi.

Dinçer, bu düzenlemeyle yeni bir dönemin başlatıldığına dikkati çekerek, "Bundan sonra ders kitaplarının ve eğitim araçlarının hazırlanması, hazırlatılması, incelenmesi, inceletilmesi, değerlendirilmesi ve kabul edilmesine ilişkin yeni bir süreç başlıyor" dedi.

"DERS KİTAPLARININ HAZIRLANMASINDA KAMU VE ÖZEL AYRIMI ORTADAN KALDIRILDI"

Bu sürecin getirdiği yenilikler hakkında bilgiler veren Dinçer, ders kitaplarının hazırlanması, incelenmesi ve değerlendirilmesinde artık kamu özel ayrımının ortadan kaldırıldığını söyledi. Dinçer, herhangi bir yayınevinin hazırladığı ders kitabı ile Bakanlığın Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ders kitabının aynı süreç ve aynı ölçütlerle inceleneceğini ifade etti. Ders kitapları inceleme kriterlerinin mekanik bir yapı olmaktan çıkarıldığını vurgulayan Dinçer, "İşin doğası gereği profesyonel bir niteliğe kavuşturulmuştur. Bu kriterler içeriğin Anayasa ve kanunlara uygunluğu, bilimsel olarak yeterliliği, eğitim-öğretim kazanımlarını gerçekleştirme yeterliliği ve Türkçe dilbilgisi kurallarına uygunluğu, görsel tasarımın ve içerik tasarımının öğrenmeyi destekleyecek nitelikte olması ile tanımlanmıştır" şeklinde konuştu. Ders kitaplarını inceleme ve değerlendirme sürecinin panel sistemi olarak bilinen bir sisteme dönüştürüldüğünü hatırlatan Dinçer, yeni sisteminin hızlı, etkili ve esnek bir değerlendirmeyi gerçekleştirmek için çaba sarf edeceğine işaret etti.

"EĞİTİM SİSTEMİNDE BİR DEĞİŞİM SÜRECİ YAŞANIYOR"

Eğitim sisteminde bir değişim sürecinin yaşandığını belirten Dinçer, "Her değişim beraberinde birtakım eleştirileri, itirazları ve beklenmedik birtakım hataları getirebilir. Ancak, unutulmamalıdır ki karşılaşacağımız her türlü problemin çözüm yeri burasıdır. Konuyu sistem bütünlüğü içerisinde ele aldığımızda inceleme ve değerlendirme süreçlerinin yeniden tasarlanması yanında, eğitim-öğretim programlarının da yeniden tasarlanması gerekmektedir. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
Dinçer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 5. sınıfta matematik ve fen bilimleri dersleri, 9. sınıfta matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinin öğretim programlarının yenilenecek. Bu derslerle ilgili eğitim ve öğretim programları kısa bir süre içerisinde karara bağlanacaktır. Eğer, daha özgün ders kitapları hazırlamak istiyorsak, öğretim programlarının da buna imkan verecek bir esneklikle hazırlanmış olması gerekir."

YORUMLAR 8
  • maalesef 11 yıl önce Şikayet Et
    hamdi akına 2 zan ile hüküm vermek sözlerin en yalanıdır hadisi şerif. bu hükümet rehberlik derslerine önem verdiği için puanları son zamanda arttı daha önce rehberlik ragbet görmediğinde oluşan açık paralel ders gören okullardan temin edildi. eger bilmiyoırsan zahmet edip bir araştır aynı dersleri aldıkları halde başlarında sırf biri ed.biri eğitim olması nedeniyle bir çok öğretmen adayı mağdur oldu.ha bu arada aslında kullandıgın usluptan ne olduğun anlasılıyor karşındakine hakaret ederek fikirlerinin doğru olduğunu ispat edemessin..
    Cevapla
  • maalesef 11 yıl önce Şikayet Et
    hamdi akına 1 zan ile hüküm vermek sözlerin en yalanıdır hadisi şerif. evet felsefe mezunu olduğum doğru ben 94 mezunuyum ama öğretmenlik yapmıyorum ben mezun olduğumda bizim arkadaşlar sınavsız öğretmen oldular benim öğr. olmamam kpss den dolayı değil alın teriyle kazanan öğretmenlerin aldıkları maaşlara haram yemek dedinya ne deyim sana asıl sen okuma özürlüsün üniversitede ist.üniv. rehberlik adlı bölüm vardır psikoloji ayrı bölümdür 90 yılında ben felsefeye 440 puanla arkadaşım hukuga 445 puanla girdi senin rehberlik dediğin bölümü o zamanlar kimse tercih etmediğinden yerlerde sürünüyordu
    Cevapla
  • maalesef 11 yıl önce Şikayet Et
    --------------------. ----------------------------------------
    Cevapla
  • Atila KOÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    bakanınızı sevin. dizi izleyeceğinize sayın bakanınızı izleyin daha çok eğlenirsiniz. müfredat değişeli kaç ay olduydu bilen varmı? bakana sorun oda bilmez:d
    Cevapla
  • osman okur 11 yıl önce Şikayet Et
    deneme tahtası. milli eğitim değil sanki deneme tahtası.olanlar çocuklarımıza oluyor.sayın bakanın umurunda mı acaba ?olmadı bir daha ....dene deneyebildiğin kadar...bakalım nereye kadar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti