Okul müdürü atamasında yeni uygulama

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul müdürlerinin atanması konusunda yeni bir uygulama üzerinde çalıştıklarını belirterek, bilgi verdi.

Okul müdürü atamasında yeni uygulama
Okul müdürü atamasında yeni uygulama
GİRİŞ 23.01.2013 11:46 GÜNCELLEME 23.01.2013 11:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ömer Dinçer, okul müdürlerinin atanması konusunda yeni bir uygulama üzerinde çalıştıklarını belirterek, ''Okul müdürü atamasında yine hizmet puanını esas alacağız. Daha sonraki yıllarda bu durum kariyer basamaklarıyla da ilişkilendirilecek. Ayrıca yazılı imtihan yapacağız ve bir mülakata tabi tutacağız. Sonra da başarılı olan üç kişi arasından il milli eğitim müdürü veya valinin seçeceği bir atama gerçekleştireceğiz'' dedi.

Dinçer, özür grubu tayinleri ve öğretmen atamalarına ilişkin ise ağustos ayında hem yeni atamaları hem de yer değiştirme taleplerini karşılayacaklarını bildirdi.

Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul müdürlerinin atanmasına yönelik mevcut uygulamada sadece hizmet puanlarının esas alındığını belirtti. Mevcut uygulama hakkında bilgi veren Bakan Dinçer, bir okulda yönetici kadro boşaldığında bununla ilgili duyuru yapıldığını ve talepte bulunanlar arasından hizmet puanı en yüksek olanın müdür olarak görevlendirildiğini söyledi.

''Bunun beraberinde getirdiği birçok mahsur da ortaya çıkıyor'' diyen Bakan Dinçer, şunları söyledi:

''Onun önüne geçebilmek için şu anda 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de daha önceden hukuki zemini oluşturulan bir düzenleme için çalışıyoruz. Okul müdürü atamasında yine hizmet puanını esas alacağız. Daha sonraki yıllarda bu durum kariyer basamaklarıyla da ilişkilendirilecek. Ayrıca yazılı imtihan yapacağız ve bir mülakata tabi tutacağız. Sonra da başarılı olan üç kişi arasından il milli eğitim müdürü veya valinin seçeceği bir atama gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili bir hazırlık yürütüyoruz. Henüz süreç tamamlanmadı.''

Bakan Dinçer, konuyla ilgili yönetmelik çalışmalarının sürdüğünü de ifade etti.

-Öğretmen atamaları, özür grubu tayinleri-

Özür grubu tayinleri ve öğretmen atamalarıyla ilgili ise Bakan Dinçer, ''Biz daha önceden kanun hükmünde kararname çıkardık. Atamaların yılda bir defa, yer değiştirmelerin de yine yaz aylarında, eğitimin olmadığı tatil dönemlerinde yapılacağını belirten bir düzenleme yaptık'' diye konuştu.

Geçen sene sendikaların istekleri ve kanunun yeni çıkmasından dolayı şubatta son kez talepleri yerine getirdiklerini hatırlatan Bakan Dinçer, şunları kaydetti:

''Artık kanun yürürlükte ve sadece yılda bir kere atama ve yer değiştirme yapılacağını birçok kez duyurduk. Bugünlerde şubat ataması ve özür ataması talepleri, aslında eğitim ihtiyacının gerçeklerinden koparılarak, siyasi bir muhalefet tarzı olarak yürütülüyor. Biz henüz daha 5 ay oldu, bir dönem bitmedi özür grubu atamalarını yapalı. Yine beş ay oldu 40 binden fazla öğretmenimizin atamasını yapalı. Bugünlerde şubat ataması ve özür talepleri üzerinden yürütülen çalışmanın aslında AK Parti'ye ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yönelik bir muhalefet çabası olduğunu görüyorum. Bazı sendikalar ve bazı partiler bu çabaların arka planınında birtakım teşvikler ve tahrikler yapıyor. İyi niyetli ve masum adayları yanlış yönlendiriyor. Ben gerçekten iyi niyetli atama bekleyen ve özür ataması için bekleyen öğretmenlerimize bu konuda dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum.''

YORUMLAR 1
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok eğitim sistemini mökemmel hale getirmeye devam. da ne yapıldığını bir bilen olsa keşke.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...