Van'da öğrencileri sırtlarında taşıdılar

Van'ın Başkale ilçesine bağlı German mezrasında yaşayan vatandaşlar, servis araçları çamura saplanan öğrencileri sırtlarında taşıdı.

Van'da öğrencileri sırtlarında taşıdılar
Van'da öğrencileri sırtlarında taşıdılar
GİRİŞ 07.03.2013 15:24 GÜNCELLEME 07.03.2013 15:24

İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Barış köyüne bağlı German mezrasında yaşayan ve taşımalı eğitim kapsamında ilçe merkezindeki okullarda eğitimlerini sürdüren öğrencileri taşıyan servis aracı, karların erimesiyle çamura dönen yolda mahsur kaldı.

Konunun köylülere haber verilmesi üzerine minibüsün bulunduğu yere giden vatandaşlar, servis aracının ön tarafına bağladıkları halat ile aracı saplandığı yerden çıkarmaya çalıştı.

Yaklaşık bir saat süren uğraşlarına rağmen aracı hareket ettiremeyen köylüler, adeta çamur deryasına dönen yolda yürümekte güçlük çeken öğrencileri kucaklarına ve sırtlarına alarak yola koyuldu.

Yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki karayoluna kadar öğrencileri sırtlarında taşıyan köylüler, daha sonra yoldan geçen araçlarla öğrencileri okullarına ulaştırdı.

Köylülerden Kinyas Karadağ, her yıl bu mevsimde aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, ''Çamur deryasını andıran yoldan çocuklarımızı okula ulaştırabilmek için büyük çileler çekiyoruz. Araçların bile gidemediği yolda öğrencileri sırtımıza alıp okula götürüyoruz. Çocuklarımız çoğu zaman okula geç kalıyor'' dedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?