Şube dönüşümüne 16 milyar dolar yatırılacak

Araştırma sonuçları, bankaların 2017 yılında şube dönüşümüne 16 milyar dolarlık yatırım yapmış olacağını ortaya koydu.

Şube dönüşümüne 16 milyar dolar yatırılacak
Şube dönüşümüne 16 milyar dolar yatırılacak
GİRİŞ 23.10.2014 12:27 GÜNCELLEME 23.10.2014 12:40

International Data Corporation'ın (IDC) yürüttüğü araştırma sonuçlarına göre, her geçen gün yeni teknolojiyi daha fazla benimseyen bankalar, 2017 yılında şube dönüşümüne 16 milyar dolarlık yatırım yapmış olacak.

Şubelerin birer dağıtım kanalı olarak bankalar için çok değerli olduğunu, fakat köklü bir dönüşüm geçirmeleri gerektiğini sonucunun elde edildiği araştırmada, şube dönüşümüne yönelik projelerin başarıya ulaşması için gereken temel faktörler, şube ağı dahilindeki şube tiplerinin farklılaşması, iyileştirilmiş bir müşteri deneyimi yönetimi ve nakit hareketleriyle diğer standart işlemlerin hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanması şeklinde sıralandı.

Şube ağının başarı veya başarısızlığının, müşteri tarafından kabul edilebilirliğiyle doğru orantılı olduğunu ortaya koyan araştırmada, şunlar kaydedildi:

"Başarıyı garanti etmek için yalnızca şubelerin değil, online ve mobil kanalların da mükemmel bir hizmet sunması gerek. Ayrıca şubelerin, müşterilerin her geçen gün daha fazla zaman geçirdiği ve bankacılık işlemlerini yürüttükleri dijital dünyaya bütünüyle entegre olması gerek. IDC'ye göre bu, pek çok banka için zorlu bir süreç anlamına geliyor.

Ancak, aynı zamanda pek çok yeni iş fırsatını da beraberinde getiriyor. Şube altyapısı geliştikçe müşteri memnuniyeti de deneyimle sabit olarak artıyor. Araştırmaya göre, müşteriler kesintisiz hizmet seçeneğinden istifade ederken, bankalar da kapsamlı süreç otomasyonundan faydalanıyor ve bu sayede maliyetlerini aşağı çekiyor. Bu süreçte yenilikçi self-servis teknolojiler diğer kanallar arasında köprü işlevini görüyor."

KAYNAK: AA