Araç plaka sorgulama ve trafik cezası sorgulama

Araçlarınıza ait plakaları sorgulayarak adınıza trafik cezası olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Araç plaka sorgulama ve trafik cezası sorgulama
Araç plaka sorgulama ve trafik cezası sorgulama
GİRİŞ 24.10.2014 10:27 GÜNCELLEME 27.10.2014 00:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Araç plaka sorgulama işlemi, tüm araç sahiplerini yakınan ilgilendiren bir durumdur. Araçla ilgili tüm geçmişi gösterebilen sistem sayesinde araçların gizlenen tüm verilerini açıkça görebilirsiniz. Alacağınız ikinci el bir araca ilişkin aklınıza takılabilecek türden tüm soruların yanıtını Araç Plaka Sorgulama işlemi sayesinde kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için tüm araç sahipleri için kolaylık yaratan sistem olan e-devlet sistemi üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

 

HGS SORGULAMA

E-devlet sistemi, araç plaka sorgulama işlemlerinin yanı sıra araçlara ait çeşitli sorulama türleri olan araç muayenesi, trafik ceza sorgulaması, HGS sorgulama, Araç Borç sorgulaması gibi birçok sorgulama işlemine olanak sunmaktadır. E-devlet sistemi üzerinden araç plaka sorgulaması yapabilmek için PTT Şubesinden isminize alınmış olan bir şifre ve araca ait plakanın bilinmesi yeterlidir.www.turkiye.gov.tr web adresi üzerinden kimlik doğrulama işleminin ardından; Araç Plaka Sorgulama kısmına giriş yaparak dilediğiniz bilgilere, dilediğiniz yerden dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz. Merak ettiğiniz plakaya ait aracın; plakasını, modelini, tescilini, rengini, tipini, son muayene tarihini ve ceza borcunun bulunup bulunmadığını görebilirsiniz.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafik cezası sorgulama, teknolojinin hızlı bir gelişim göstermesi ile online olarak yapılabilen bir işlem haline gelmesine olanak sunmaktadır. Aracınıza ilişkin borç sorgulaması zor ve zahmetli bir iş olmaktan çıkarak olabildiğince basit ve pratik bir işlem haline dönüşmüştür. Yoğun trafik koşullarında plansızca ani olarak meydana gelen trafik hataları yüzünden çeşitli trafik cezaları ile maalesef ki karşı karşıya kalabiliriz. Hiç düşünülmemiş bölgelere yerleştirilmiş olan trafik kamera düzenekleri bizi ansızın avlamakta ve habersiz bir şekilde trafik cezası uygulamaktadır.Birçok yol üzerinde trafik cezaları kameralar tarafından verilmektedir. Bu daha kolay ve hızlı bir işlem olduğu için artarak uygulamaya konulmaktadır. Durum böyle olunca bizlere ulaşan trafik cezaları da artarak gelmektedir. Bu gibi durumlara maruz kalmadan aracımıza kesilen cezalardan anında haberdar olarak ilk 15 gün içerisinde ödeme avantajından yararlanmak ve ödeme indiriminden yararlanmak için sık sık Trafik Ceza Sorgulama işleminin yapılması gereklidir. Takip edilmeyen trafik cezaları ansızın birikmiş bir şekilde kapımızı çalarak bizim kabusumuz olabilir. Bunu önlemenin en güzel yolu trafik ceza Sorgulama İşlemi yapmaktır. Her an cezalardan haberdar olalım. Cezaların birikmesine ve faizli olarak fazla ücret ödemeye engel olalım. trafik cezası sorgulama işlemi için http://www.egm.gov.tr/ adresini kullanarak; kimlik bilgilerinizi kullanarak; adınızı, soyadınızı , T.C kimlik numaranızı ve doğum yılınızı girerek çok kısa bir süre zarfında aracınıza ait Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama işlemini, Sürücü Belgesi'ne Yazılan Ceza Sorgulama işlemini, Ehliyet Ceza Sorgulama işlemini, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama işlemini ve Otoparka Çekilen Araç Ceza Sorgulama işlemini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

PLAKADAN CEZA SORGULAMA

Plakadan ceza sorgulama işlemi için izlenebilecek iki farklı yol bulunmaktadır. Birincisi Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait http://www.egm.gov.tr/ web sayfası üzerinden online olarak kimlik bilgileriniz yardımıyla borç sorgulama iken ikinci yol ise Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) yani https://intvd.gib.gov.tr/ web adresi üzerinden “Borç sorgulama” işlemleri kısmından kolayca öğrenile bilinir. Birinci yolu izleyerek http://www.egm.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra ana sayfa üzerinde yer alan; Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama Butonu tıklanarak, açılan sorgu sayfası üzerinde istenilen; Ad, Soyadı, T.C. Kimlik No ve Doğum yılı bilgisi girildikten sonra “Doğrula” denildikten hemen sonra Plakadan ceza sorgulama işlemini gerçekleştirmiş olabilirsiniz. İkinci yol olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilmiş olan online borç sorgulama sistemi sayesinde yine internet aracılığıyla https://intvd.gib.gov.tr/ adresine giriş yaparak ana sayfa zerinde bulunan Borç Sorgula kısmına giriş yaptıktan sonra; açılan ekran üzerinden T.C. Kimlik No, Nüfus Cüzdanı Seri / No, Annenizin/Babanızın/Eşinizin/Çocuğunuzun TC, Kimlik Numarası veya Annenizin Kızlık Soyadı gibi bilgileri girdikten sonra “Tamam” tuşlanarak araca ait tüm ceza dökümleri karşınızda olacaktır.

YORUMLAR 8
  • kadir özutku 31 VY 500 8 yıl önce Şikayet Et
    ceza olup olmadıgı
    Cevapla
  • Şerafettin Bıyık 9 yıl önce Şikayet Et
    34 LV 1939
    Cevapla
  • hakkı canak 9 yıl önce Şikayet Et
    06 kkg 07 nolu araçta ceza görünüyor nerde ve ne zaman
    Cevapla
  • zuzu_ordu@hotmail.com 9 yıl önce Şikayet Et
    52 es 388 plakalı aracımın borcunu ögrene bilirmiyim
    Cevapla
  • süheyla fındıcak 9 yıl önce Şikayet Et
    arabam 5 aylım şu ana kadar hata yapmadım ama yinede merak ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle