Sanayi sicil kayıt internetten yapılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi Sicil Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sanayi sicil kayıt internetten yapılacak
Sanayi sicil kayıt internetten yapılacak
GİRİŞ 25.10.2014 10:53 GÜNCELLEME 25.10.2014 10:53

Sanayi siciline kayıt olmak isteyen işletmeler, başvurularını e-Devlet kapısı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı internet sayfası üzerinden yapılacak.

Buna göre, üretime geçen veya üretimde bulunan bir işletmenin sanayi siciline kaydedilmesi için, e-Devlet kapısı veya Bakanlık internet sayfası üzerinden başvuru yapılması gerekecek.

Elektronik ortamda yapılan müracaatlar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından ilgili mevzuat hükümleri ve ürün sınıflaması çerçevesinde incelenecek ve uygun bulunan müracaatlar onaylanacak. Bakanlık gerekli gördüğü takdirde, elektronik ortamda hazırlanan sanayi sicil belgesi, beyanname, yıllık işletme cetveli ve anket içerik ve formatında değişiklik yapabilecek veya yeniden düzenleyebilecek.

İşletme üretim faaliyetine son vermediği sürece sanayi sicil belgesi geçerli olacak. Sanayi sicil kaydı iptal edilen işletmenin unvanı ve sanayi sicil belgesi numarası, İl Müdürlüğü internet sayfasında yayımlanacak.

KAYNAK: AA