Genç MÜSİAD'dan “Gençler İşin Başında” Projesi

Elazığ Genç MÜSİAD’ın “Gençler İşin Başında” projesi kapsamında gençler ilk olarak Adana’da İşin başına geçti.

Genç MÜSİAD'dan “Gençler İşin Başında” Projesi
Genç MÜSİAD'dan “Gençler İşin Başında” Projesi
GİRİŞ 25.10.2014 13:17 GÜNCELLEME 25.10.2014 13:17

2014 Yılı Gençlik Projeleri Destekleme Programı Kapsamında Elazığ Genç MÜSİAD’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Gençler İşin Başında” projesi ile Adana Teknik Gezisi yapıldı. Üniversiteli ve liseli öğrencilerden oluşan 44 kişilik ekip Perşembe günü akşam Adana Teknik Gezisi için yola çıktı. Adana’da ilk olarak Temsa Global otobüs firması ziyaret edildi. Temsa Global firmasında gençleri Teknik Eğitmen Bülent KÖPRÜLÜ bey karşıladı. Ardından Lara Solar vakumlu cam boru üretim tesisleri ziyaret edildi. Lara Solar firmasında ise gençleri Genel Müdür Ahmet ASLAN bey karşıladı. Her iki firma da katılımcı gençlere firmaları hakkında tanıtım ve tarihçesi, yerleşim planı, üretim planı, ürün yelpazesi, organizasyon yapısı, personel dağılımı, firmanın geleceğe yönelik planlarından bahsettiler. Öğrenciler ile yetkililer arasından staj görüşmeleri ve birebir tecrübe paylaşımları yapıldı. Üretim tesisleri gezildikten sonra katılımcı gençlere kısa bir Adana gezintisi yapıldı.

Adana’da Gençlere Büyük İlgi

Gençleri Cuma günü sabah ilk olarak Genç MÜSİAD Adana Şubesi yönetim kurulu karşıladı. Birlikte yapılan kahvaltının ardından gün boyu proje kapsamında ki programda katılımcı gençlere eşlik ettiler. Firma ziyaretlerinin ardından Adana Hacı Sabancı Organize Sanayisi toplantı salonunda Adana’nın önde gelen iş adamları ile gençleri bir araya getiren Genç MÜSİAD Adana şubesi böyle müstesna bir proje verdikleri desteklerden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ettiler ve aynı zamanda gençlerin her zaman yanında olacaklarını dile getirdiler. Gün boyu Adana’lı iş adamları katılımcı gençlerin arasından ayrılmayarak bilgi ve birikimlerini, edindikleri tecrübeleri, kazanımlarını anlatmaya devam ettiler.

İş Adamları Umutlu, Gençler Mutlu Ayrıldı

Gün boyu yoğun bir programın ardından en son akşam yemeğinde gençler ile bir araya gelen iş adamları programı “Gençlerin uzunca bir yol katederek, birşeyler öğrenmek istemesi, bizlerden tecrübelerimizi talep etmesi küçük bir mesele değildir, bu güçlü bir Türkiye’nin uzak olmadığına işarettir, bizlerin umudu sizlersiniz. Sizde bu cesaret, azim ve girişimcilik oldukça bu ülkenin sırtı yere gelmez. “ sözleriyle değerlendirdiler. Kısa bir tecrübe paylaşım toplantısının ardından gençleri mutlu bir şekilde Elazığ’a uğurladılar.

Bizlerde Misafirperverliğinden Dolayı Adana Genç MÜSİAD’a Teşekkür Ederiz. Genç MÜSİAD Elazığ Şube Bşk Yunus EVLİYAOĞLU’ “Gençlik ve Spor Bakanlığımızca desteklenen Gençler İşin Başında projemiz ile 44 gencimizi bu ay Adana’ya gönderdik. Adana’da geçlerimizi Adana Genç MÜSİAD Şube Bşk Mustafa Zübeyir YAĞCI ve yönetim kurulu karşılamışlar ve bizleri çok memnun etmişlerdir. Gençlik ve Spor Bakanlığına, projede aktif görev alan arkadaşlarıma, katılımcı gençlerimize ve Adana Genç MÜSİAD’a teşekkür ederim.” Sözleri ile düşüncelerini ifade etti.