15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı devam ediyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 15. Uluslararası Fuarı, ikinci gününde "High Tech Port CEO Forum" etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı devam ediyor
15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı devam ediyor
GİRİŞ 27.11.2014 19:32 GÜNCELLEME 27.11.2014 19:32

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle başlayan 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın ikinci gününde, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile Uluslararası İş Forumu (IBF) Başkanı Erol Yarar, eş zamanlı olarak düzenlenen 18. IBF Kongresi kapsamında yapılan toplantılar sonrasında alınan nihai kararları bir bildirge olarak kamuoyuna açıkladı.

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı çerçevesinde düzenlenen Yüksek Teknoloji Fuarı'nda (High Tech Port by MÜSİAD) ise Türkiye'nin önemli ve büyük teknoloji firmalarının üst yöneticilerinin (CEO) katılımıyla CEO Forum toplantıları gerçekleştirildi.

High Tech Port CEO Forum kapsamında ilk olarak Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İzzet Artunç, "MKE Milli Piyade Tüfeği" başlıklı bir sunum yaptı.

"Stratejik Ürünler ve Türkiye'nin Geleceği" başlıklı panelde ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Helikopter Grubu İş Geliştirme Direktörü Sunar Oktay, Kale Grubu Şirketleri Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Baykar Makina Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Meteksan Savunma Genel Müdürü Selim Murat Erciyes konuştu.

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ise "Türk Savunma Sanayinin 2023 Konumlandırılması" başlıklı panelde katılımcılara hitap etti.

Bu panellerle eş zamanlı olarak Malta, Fransa, Rusya ve Macaristan ile Türkiye arasındaki yatırım ve ticaret ilişkilerine yönelik toplantılar düzenlendi. Ayrıca, "İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDA) Stratejisi ve Başarılı Projeler" ile İslam Kalkınma Bankası Grubu (IDB), Uluslararası İslami Ticaret Finans Kuruluşu (ITFC) ve Yatırım Sigortası ve İhracat Kredisi için İslam Kuruluşu (ICIEC) başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. Fuar kapsamında Ekonomi Bakanlığı alım heyetleriyle ikili iş görüşmeleri de yapıldı.

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 102 ülkeden 7 bin iş adamını, 250 bin yerli ziyaretçiyi ve bin stant katılımcı firmasını 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirmeyi hedefliyor.

İslam dünyası liderlerinin katılımıyla düzenlenen ve bu yıl "Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler" temasıyla toplanan 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'yle eş zamanlı düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 30 Kasım'a kadar açık kalacak.

KAYNAK: AA