'Çiftçiler üzümüne sahip çıksın'

TZD başkanı İbrahim Yetkin'in üzümle ilgili asılsız iddialarına Manisa'lı çiftçilerden açıklama geldi.

'Çiftçiler üzümüne sahip çıksın'
'Çiftçiler üzümüne sahip çıksın'
GİRİŞ 08.09.2015 15:03 GÜNCELLEME 08.09.2015 15:03

Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı (TZD)  İbrahim Yetkin Türkiye'deki gıda terörüyle ilgili 'Şekerlemelerin içine domuz jelatini, tekstil boyası, hayvan yemi katılıyor, üzüm kurutulmadan önce mazota batırılıyor. Dikkatli olunmalı'  açıklaması çiftçiler tarafından büyük tepki gördü.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı  Ali İhsan Ülgen , ve daha birçok üreticimizin yaptığı açıklamalardan sonra bir yenisi de Manisa Alaşehirli çiftçimiz Hasan Oruç'tan geldi.

'' TZD Başkanı İbrahim Yetkin ; yaptığı asılsız açıklamada üzümlerimizi kuruturken mazot kullandığımızı iddia etmiş.Tütün,pamuk derken sıra üzüme mi geldi? Bağcılıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan İbrahim Bey'e üzüm nasıl bandırılır-kurutulur tarif etmek istiyorum! '' dedi.

Oruç, son zamanlarda don ve dolu sebebiyle üzüm bağlarının zarar gördüğünü, çiftçinin mağdur olduğunu çıkan asılsız iddiaların üzüm satışlarını engelleyip bağcıyı daha çok zarara uğratacağını söyledi.

Üzümler 10 ila 12 gün içinde kuruyor

Oruç: '' Çekirdeksiz kuru üzüm kurutmacılığında genel olarak kullanılan bandırma çözeltisi % 5.0 potos (potasyum karbonat) % 1.0 natürel zeytinyağından oluşmaktadır. Zeytinyağı yemeklerinizde kullanılan yağ değil , Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan üzüm kurutmacılığı için özel olarak hazırlanmış, asiti yüksek 2-4 zeytinyağıdır. Ayrıca hazırlanan çözeltinin derecesinin 5 olarak okunması hazırlamış olduğumuz çözeltinin doğru olduğunu gösterir.Daha sonra bu üzümleri bu çözeltiyle bandırıp özel sergilerde kuruturuz. Güneş altında serili olan üzümlerimiz tahmini 10-12 gün içerisinde kurur.'' dedi.

Hasan Oruç '' Manisa Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de üreticilere bu çözelti doğrultusunda kurutma yapmalarını tavsiye etti. Üzüm üreticileri ürünlerine sahip çıksınlar. Tarım piyasasının kanayan yaralarından biridir üzüm. Çiftçiler emeklerinin karşılığını alamazken, bir de bu tür asılsız iddialar ortaya atılmasın. Üzüme uzanan eller kırılsın! '' diyerek sözlerine son verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz