Kayseri

Kayserili iş adamlarından Moskova Büyükelçisi Yardım'a ziyaret

10:11 26 Kasım 2015
Kayserili iş adamlarından Moskova Büyükelçisi Yardım'a ziyaret

Moskava'da düzenlenen MEBEL Fuarı'na katılan Kayserili iş adamları Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Yardım'ı ziyaret etti

 Uluslararası Mobilya, Yan Sanayi ve Döşemelik Ürünler (MEBEL) Fuarı'na katılmak için Rusya'ya giden Kayserili iş adamları, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım'ı ziyaret etti.

Yardım, ziyarette, Moskova’da gerçekleştirilen mobilya fuarına Kayseri'den katılım sağlanmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, bu ilişkilerin geliştirilmesi ve süreklilik arz etmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'yi temsil ederken tanıtım konusunda da çalışmalar yaptıklarını aktaran Yardım, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi önemli günlerde düzenlediğimiz etkinliklerle ülkemizin güzelliklerini tanıtmaya çalışıyoruz. Bu sene 29 Ekim etkinliğimize Denizli kentimiz katılım sağladı. Böylelikle kentlerinin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtma fırsatı buldular. Önümüzdeki sene de Kayseri ile böyle bir program yapabiliriz" diye konuştu.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan da OSB'de bin 150 fabrikanın faaliyet gösterdiğini ve yaklaşık 65 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Kayseri'den yılda yaklaşık 2 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğini anlatan Nursaçan, "Bölgemiz her geçen gün kendisini yenilemekte ve geliştirmekte. Uluslararası fuarlara sanayicimiz çok ciddi manada katılım gösteriyor. Moskova'da da iş adamlarımız önemli görüşmeler ve temaslarda bulunuyor" dedi.

Amaçlarının ihracatı artırmak olduğunu dile getiren Nursaçan, şunları kaydetti:

"Moskova’ya yaklaşık 150 kilometre yakınlıkta Türk iş adamları tarafından kurulan bir organize sanayi bölgesi olduğunu öğrendik. Orayla ilgili fizibilite çalışmaları yaptırıyoruz. Raporlar olumlu olursa Kayseri Organize Sanayi'nde imal edilen ürünleri, burada sergilemeyi düşünüyoruz. Burasını bir alışveriş merkezi gibi kullanıp ürünlerimizi teşhir etmeyi hedefliyoruz. Tabi bu konuda sizlerin de desteğinizi bekliyoruz. Biz Türkiye'nin ortaya koyduğu 2023 vizyonunda yerimizi alıp, ülkemize daha çok katkı sağlamak istiyoruz. "

Ziyarete, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, iş adamları ve diğer yetkililer katıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.