Osmaniye

OTSO'dan tarımda başarılı girişimcilere plaket

15:52 05 Şubat 2016
OTSO'dan tarımda başarılı girişimcilere plaket

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), ilde Tarımı Destekleme ve Hibe Programı çerçevesinde başarılı girişimcilere plaket verdi.

OTSO toplantı salonunda yapılan plaket töreninde konuşan OTSO Başkanı Murat Teke, Tarımı Destekleme ve Hibe Programı kapsamında kredi alan ve yatırım yapan firmalara destek sağlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Tarım sektöründe desteklemenin önemine değinen Teke, "Tarım ve hayvancılık sektöründe çalışan çiftçi, işletmeci ve sanayicilerimizin daha çok proje üretip desteklemelerden yararlanması için çalışacağız. İlimizin kalkınması için üretici ve sanayicilerimize çok iş düşüyor" dedi.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam da, Bakanlığın kırsal kalkınma ve destekleme programını 2006 yılında başlattığını hatırlatarak, "İl genelinde 62 girişimci Tarımı Destekleme ve Hibe Programı kapsamında destekten yararlandı. Bakanlık olarak 12,6 milyon lira destek biz sağladık, bir o kadar da girişimcilerimiz koyarak yatırım yaptı. Bu yatırımlar neticesinde 521 kişi istihdam edildi. Uygulamaya bu yıl da devam edeceğiz, girişimcilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise, Osmaniye'nin kırsal kalkınma ve destekleme programına alındığını belirterek, hükümetin Avrupa Birliği fonları ve ulusal bütçeden tarım ve hayvancılığı desteklediğini söyledi.

Konuşmalardan sonra, başarılı girişimcilere plaket verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.