Rusya'dan beklenen açıklama geldi

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'ye yönelik yaptırımları aşamalı olarak kaldıracaklarını açıkladı.

Rusya'dan beklenen açıklama geldi
Rusya'dan beklenen açıklama geldi
GİRİŞ 30.06.2016 13:30 GÜNCELLEME 30.06.2016 14:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya hükümetinin Türkiye'ye uygulanan kısıtlamaları aşama aşama kaldıracağını belirtirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye'ye yaptırımların kaldırılması için gerekli belgelerin şu anda Rusya hükümetinde hazırlandığını bildirdi. 

Peskov yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye'nin çeşitli faaliyetlerine yasak getiren önceki belgeleri kaldıracak yeni belgelerin hazırlanması gerek."

Türkiye'ye özel önlemlerin Rusya Devlet Başkanının talimatıyla uygulandığını hatırlatan Peskov, "Tabi ki, devlet başkanının talimatı ve hükümetin gerekli belgeleri olacak. Tüm bu belgeler şu anda hükümette hazırlanıyor" dedi. 

MEDVEDEV: RUSYA, TÜRKİYE'YE UYGULANAN KISITLAMALARI AŞAMA AŞAMA KALDIRACAK

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya hükümetinin Türkiye'ye uygulanan kısıtlamaları aşama aşama kaldıracağını, fakat bunun Rus üreticilerine ve partnerlere zarar verilmeden yapılacağını bildirdi. Medvedev, "Türkiye'den Rus turistler için güvenlik garantisi almamız gerek" dedi.

Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesinden sonra Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerin yeniden düzeltilmesi için Başbakan Medvedev'e verdiği talimattan sonra toplanan Rusya Hükümeti'ne başkanlık eden Medvedev şu açıklamaları yaptı:

"Devlet Başkanı'nın Türkiye'ye uygulanan önlemlerin kaldırılmasına ilişkin talimatı doğrultusunda ilgili kararların yani hem talimatın hem de hükümetin kararnamesinin değiştirilmesine ilişkin tekliflerin hazırlanması gerek. Aşama aşama hareket edeceğiz. Burada bir taraftan siyasi durumun düzeltilmesi için bu kısıtlamaların kaldırılması gerek ve tabi ki bu Rus üreticilerin ve Rus piyasasındaki açıkları kapatan partnerlerin zararına yapılmayacak.

Turizm sezonunun en üst seviyede olduğu dönemde Türkiye'ye charter uçak seferlerine getirilen yasağın ve Rus turistlere tatile gitmeyin tavsiyelerinin kaldırılması konusu gündemde. Burada Türk hükümetinden özellikle de İstanbul'da meydana gelen trajik olayın ardından orada tatil yapan vatandaşlarımızın güvenliklerinin sağlanması için etkili önlemler alınacağına dair garanti almamız gerek.

Dün Devlet Başkanı hükümete Türkiye ile ticari işbirliğinin yenilenmesi ve bazı kısıtlamaların kaldırılması kararı üzerinde çalışılması talimatını verdi. Bu kısıtlamalar Türk şirketlerinin faaliyetlerini, Rusya'ya Türk ürünleri ve hizmetlerinin sevkiyatını kapsıyor. Charter seferlerine yasak getirilmişti.

Bu talimat doğrultusunda ilgili kararların yani hem talimatın hem de hükümetin kararnamesinin değiştirilmesine ilişkin tekliflerin hazırlanması gerek. Aşama aşama hareket edeceğiz. Burada bir taraftan siyasi durumun düzeltilmesi için bu kısıtlamaların kaldırılması gerek ve tabi ki bu Rus üreticilerin ve Rus piyasasındaki açıkları kapatan partnerlerin zararına yapılmayacak."

YORUMLAR 10
  • umut 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlar pkk'ya füze verip intikamlarını aldılar, şimdi de ödeştik deyip barışalım diyorlar.
    Cevapla
  • sporcu 7 yıl önce Şikayet Et
    ben söyleyeyim vurulan uçağın bedeli, askerin ailesine tazminat, uçağı vuran pilotlarımızın ve emri verenlerin yargılanması, rusya devletinden özür
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    tabi rusya öcünü fazlası ile aldı, üzgün olduğunuda ifade etti, düşürülen uçağın öcünü aldı, şimdi herşey eskisi gibi olsun diyor, neden hep türkiye darbe yiyiyor, neden hep bu köpekler, türkiyeye tokat çakıyor, artık türkiye küçük emrahı oynamamalı, türkiyede kendi içinde, ciasını kurup bu köpeklere alanı dar etmesi gerekiyor,amerika ve rusya ittifak halinde, fakat düşman gözüküyor, bizde yedik, biz bukadar aciz bir ülkemiyiz, birazda bombalar amerikada, rusyada patlasın, neden oralarda patlamıyor, bazıları iyi düşünmesi ve iyi okuması gerek,ama ne hikmetse biz çok çabuk rehavete kapılan bir ülkeyiz.
    Cevapla
  • Tunahan Alanya 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden oralarda bomba patlamiyor ? Cünkü milletimizin ne tarihimizde nede genlerimizde teröristlik yok, bundan sonra da olmaz. Zamani geldiginde ama düsmanlarin icinde sivil bulunmayan askeri, stratejik bina ve kuruluslarinin icabina bakilir, ayri konu.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı toplum olarak bizde tek vucut olup tek ses olamıyoruz.. Adamlar formalite icabı mecliste tartışıp didişiyor, Bizler ise mecliste ciddi ciddi birbirimizi yiyoruz. Bazı şeyleri aşmalıyız,
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardeş yok ki bir KGB'miz CIA'mız yurt dışında hırlayan köpekleri ısırsın.
    Cevapla
  • ÖMER 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizler çok bildikden sonrahep küçük emrah modu olur bu ülkede, anlasana kardeşim iki ülkede birbirine muhtaç iki ülkede aslında çok güçlü veya zengin değil, yani biz yeterince güçlü değiliz onsene önce hiç değildik, değil uçaklarını düşürmek höt bile diyemezdik. saygılar
    Cevapla
  • hahha 7 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın teknolojik gücü enerji kaynağı nükleer gücü askeri gücü ile senin ki bir mi ? bir uçak düşürdük kardeş dediğimiz orta asyadaki soydaşlarımız bile rusyanın yanında yer aldı. nato pasif sözlü destek verebildi. israil 8 milyon nüfsla yarımız kadar hasıla üretiyor.
    Cevapla
  • ŞAMİLHAN 7 yıl önce Şikayet Et
    herşey güç ve imkan meselesi 60 kg adama 120 kg adamla müsabaka yaptırıyorsun ringten sağlam çıkması için kaçak dövüşmesi normal .Güç demek ekonomi demek silah demek nüfus demek. senin 80 milyon nüfusun yarısı ayrı telden çalıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!