MEB 5 bin sözleşmeli öğretmen daha atayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, dershane ve etüt merkezlerinde görev yapanlardan seçilmek üzere, 5 bin yeni sözleşmeli öğretmen alınacağını duyurdu.

MEB 5 bin sözleşmeli öğretmen daha atayacak
MEB 5 bin sözleşmeli öğretmen daha atayacak
GİRİŞ 06.09.2016 19:41 GÜNCELLEME 06.09.2016 21:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

MEB'in sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Dershane ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak" denildi. 

BAŞVURU TAKVİMİ BELİRLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından atanacak 5 bin sözleşmeli öğretmen için atama başvuru takvimi açıklandı. Takvime göre, yarın başlayacak ön başvurular 9 Eylül'e kadar yapılacak.

MEB tarafından, 674 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) yer verilen dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına atanabilmesine ilişkin başvuru iş ve işlemlerine ilişkin duyuru, bakanlığın internet sitesinden yayımlandı.

Buna göre, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Adaylar, ön başvuruları yarından itibaren 9 Eylül'e kadar yapabilecek. Adayların sözlü sınava alınacakları merkezler, 10 Eylül'de ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 26-28 Eylül'de yapılacak. Sözlü sınav sonuçları, 28 Eylül'de ilan edilecek. Atama sonuçları 10 Ekim'de açıklanacak.

BAŞVURU KOŞULLARI

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14 Mart 2014 itibarıyla eğitim personeli olarak çalışmakta olup, 1 Ocak 2014 itibarıyla en az 6 yıl (2 bin 160 gün) sigorta primi ödenenler, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) şartı aranmadan öngörülen diğer koşulları taşımak suretiyle sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına başvurabilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvurular, elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden) alınacak.

Başvurular, adayların en son görev yaptıkları dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinin bulunduğu il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.

2016 yılı KPSSP10 puanı üzerinden sözleşmeli öğretmen atamasına başvuruda bulunanlardan sözlü sınava katılanlar ile KPSSP121 puanı üzerinden yapılan sözleşmeli öğretmen atamasına başvuruda bulunanlar, bu duyuru kapsamında başvuru yapamayacak.

SÖZLÜ SINAV

Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il milli eğitim müdürlüklerince yürütülecek. Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.

MEB'in duyurusunda, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen kontenjanları da açıklandı.

YORUMLAR 11
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz bugün 15 bin sözleşmeliye başvuru yaptık ama 13 madde 15 bin sözleşmeliye başvuru yapanlar buraya başvuru yapamaz diyor. Benim anlamadığım siz bunu akşam duyurdunuz biz yaptığımız başvuruyu iptal etmek istesek edebilirmiyiz.Edemezsek bunca yıldır beklediğiniz şey bize harammı olacak
    Cevapla
  • Matematikçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazık 375 kişi kpss ile alıp 950 kişiyi kpss siz matematikçi atamak yazık değil mi emeklerimize
    Cevapla
  • abc 7 yıl önce Şikayet Et
    egıtım sıstemımız rezalet . bunun sebebı fetöcu köpekler.. devletımız egıtım sıstemını sıl bastan yapılandırılmalı
    Cevapla
  • Adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun 15 bin öğretmen arasında 375 lise matematik alacaksın. sonra 5 bin dershane hocalarından 950 lise matematik öğretmenini sınavsız alacaksın yazıklar olsun biz boşunamı çalışıyoruz
    Cevapla
  • haksızlık 7 yıl önce Şikayet Et
    15 bin öğretmen alımında 287 edebiyatcı al. millet okadar kpss ye hazırlanmıs. simdi 5000 öğretmenin 850 si edebiyat alımı hemde kpss ye bakmadan. biz okadar çalıştık 287 öğretmen alımı ne demek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA