'Elektronik sigara, gerçeğinden daha tehlikeli'

Prof.Dr. Cevdet Erdöl, elektronik sigaraların gerçek sigaradan daha tehlikeli olduğunu söyledi.

'Elektronik sigara, gerçeğinden daha tehlikeli'
'Elektronik sigara, gerçeğinden daha tehlikeli'
GİRİŞ 09.02.2017 13:31 GÜNCELLEME 09.02.2017 13:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl, kullanım sıklığı artan elektronik sigaranın insanları sigaraya bulaştırmanın bir metodu olarak kullanıldığını söyledi. Erdöl, masum gösterildiği için daha tehlikeli olduğunu ve hem fonksiyon bakımından hem de düşünülen hedef bakımından sigaradan daha tehlikeli olduğunu ifade etti.

'KULLANIM AZALINCA HASTALIKLAR AZALDI'

Sigara yasağının son zamanlarda uygulanmasında büyük sorunlar yaşandığına dikkat çeken Rektör Erdöl,”Çok kısa bir süre içerisinde Türkiye'de sigara tüketiminde ciddi düşüş oldu. Sigara tüketimi azaldıkça akciğer kanserinden ölümler, kalp damar hastalıklarından ölümler, felçler, sigarayla ilişkili hastalıklar da zaman içerisinde ciddi oranlarda azalmaya başladı.

Acillere başvurularda %23, alerjik nezle hastalığında %62, bronşit hastalığında % 40, KOAH alevlenmelerinde %21, kalp krizi sebebi ile hastaneye başvuran hasta sayısında yüzde 15 ve kalp damar hastalıkları sıklığında %11 azalma kayıtlara geçti.'' dedi.

Sigara kullanımının bazı bölgelerde arttığına dikkat çeken Erdöl, ''Fakat son yıllarda uygulamada bazı aksamaların, aksaklıkların, gevşemelerin olması nedeniyle tütün kullanım oranları maalesef eskiye yaklaştı. Bazı bölgelerde eskinin de üzerine çıktı. Bu çok ciddi bir tehlikedir" ifadelerini kullandı.

'AMİRLER YASAYI UYGULAMIYOR'

Dumansız Hava Sahası Yasasının halk tarafından uygulandığını, ancak bazı amirlerin uygulamadığını söyleyen Rektör Erdöl,”Amirin sigara içtiği yerde, memurun sigarayla mücadele etmesini beklemek boşuna bir şey. Bakıyorsunuz ki emniyet müdürü sigara içiyor, makamında içiyor. Vali makamında sigara içiyor. Adliyeler en fazla tütünün kullanıldığı yerler. Kokudan içeri girilmiyor. Yöneticilerimiz eğer bunları çözerse sorun çözülür." ifadelerini kullandı.

Tütünle mücadelede gelinen noktanın her şeye rağmen tüm dünyaya örnek olacak bir nokta olduğunu aktaran Erdöl, bununla gurur duyulması gerektiğini ancak eksikliklerin de var olduğunun bilinip, ona göre tedbir alınması gerektiğini söyledi.

'ELEKTRONİK SİGARA, GERÇEK SİGARAYA BULAŞTIRMA METODU'

Erdöl, elektronik sigara kullanımını da değerlendirerek, "Elektronik sigaranın, sigaradan daha zararlı olduğunu düşünenlerdenim." dedi.

Elektronik sigaraların patlamaları nedeniyle ortaya ciddi yaralanmalar çıkardığını, diğer bir yönüyle de insanları sigaraya bulaştırmanın bir metodu olarak kullanıldığı ve masum gösterildiği için daha tehlikeli bulduğunu aktaran Erdöl, bunun hem fonksiyon bakımından hem de düşünülen hedef bakımından sigaradan daha tehlikeli olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Burası Türkiye koskoca prof bile araştırma yapmadan kulaktan dolma yorum yapmış hiçbir delil yok zaralıysa zararları nedir ? teknik ve bilimsel hiçbir açıklama yok kahve muhabbeti gibi falanca şöle dedi bu ülkede sigara içimi azalmadı resmi alımı azaldı insanlar kaç sigara yada tütün içiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı