Ve imzalar atıldı! Baharda Türkiye'de

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, Rus yapımı Ka-32 helikopterlerinin önümüzdeki bahar aylarında Türkiye'ye sevkiyatını öngören anlaşmayı imzaladığı belirtildi.

GİRİŞ 07.02.2018 22:44 GÜNCELLEME 08.02.2018 09:02
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sputnik'İn haberine göre Rosaviatsiya'dan yapılan açıklamada, "Rosaviatsiya Başkanı Aleksandr Neradko ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Can Erel, Nais-2018 sivil havacılık altyapısı fuarı sırasında, uçuşa elverişlilik alanındaki işbirliğiyle ilgili uygulama anlaşmasını imzaladı. Uygulama anlaşmasının imzalanması, Rus Ka-32 helikopterlerini Türk alıcılarına önümüzdeki baharda sağlama imkanını açıyor" dendi.

Anlaşma, Rosaviatsiya ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün verdiği uçuşa elverişlilik belgelerinin karşılıklı olarak tanınmasını amaçlıyor ve böylelikle Rus hava araçlarının Türkiye'ye ithalatı için elverişli rejim oluşturuyor.

 

Ka-32 çok maksatlı helikopter arama kurtarma, yüksek montaj çalışmaları, yangın söndürme, yük taşıma, hasta ve yaralı tahliye, devriye ve özel operasyonlara destek amaçlı tasarlanmıştı.

Ka-32A11BC helikopteri günümüzde Rusya dışında Kanada, İspanya, Portekiz, İsviçre, Çin, Güney Kore ve Endonezya'da kullanılıyor.

YORUMLAR 24
  • olacak olacak 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar sadece sembolik türkiye kendi asker taşıyıcı helikopterini yapmak için bilgi ve teknoloji transferi yapıyor aynı zamanda amerika ve natoya bir mesaj veriyor...Kendime yeni arkadaşlar bulacam manasında
    Cevapla
  • Üretelim 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendimiz milli olarak üretelim sanayimiz savunma sanayimiz çok ileri seviyelere gelsin yerli üretim pahalı da olsa yabancıların bedava bile vermelerinden bin kat daha hayırlıdır.
    Cevapla
  • lider 6 yıl önce Şikayet Et
    seneye atak gibi bunada yerli edebiyatı yaparız şimdi hemen atlayanlar olacaktır atak yerli diye onlara itafen italyan agusto firmasına baksınlar
    Cevapla
  • algı ve yanılma 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardes murat 124 aslinda fiat 124 dür biliyosun üstelik türkiyede üretilmeye baslamasindan sonra hacı da olmustur kisacasi bu ülkede üretilsinki o fabrikada zamanı geldikce işcinin yaninda mühendislerde calismayabaslar ve onlarin tasarladigi ürünlerde olacaktir kıbrıs savası 1974 de oldu ozaman kurulan askeri sanayi yeni yeni silahlar üretmeye basladiki bu ülke otomobili ucagini gemisini yapali cok zaman oldu önemli olan yapmak degil süreklilik devamini getirme destekleme oldugunu 100 yıllık devletde yeni yeni anlamamizdan kaynaklanmakta
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Hak vermiyo değilim size tabiyazılım bizim filanca modele benzetik parçaları birleştirdik burda türk katkısını küçük görmemek lazım lakin % 100 milli deyip aklımızla alay edemez kimse
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok şişman duruyor bu helikopter. Ben beğenmedim tasarımını...
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    yeni sofradan kalkmış
    Cevapla
  • eyyupk 6 yıl önce Şikayet Et
    unutmayın bunlar yeni savunma silahları için mühendislerimize numune olarak verecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti