Hedef tahtasına onları koydu! Savaşı genişletiyor

Dün aldığı kararla ticaret savaşını tırmandırmayı sürdüren ABD Başkanı Donald Trump'ın lüks Alman arabalarını tamamen yasaklamak istediği öne sürüldü.

GİRİŞ 01.06.2018 09:10 GÜNCELLEME 01.06.2018 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alman yayını WirtschaftsWoche'da yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret savaşını tırmandırmakta olduğunu ve "lüks Alman arabalarını tamamen yasaklamak istediğini" iddia etti.

ABD'li ve Avrupalı diplomatlara dayandırılan habere göre Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinde Macron'a "New York'un Beşinci Caddesi'nde Mercedes kalmayana kadar" yaptırımları artıracağını söyledi.

 

 

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, "arabalar, kamyonllar ve otomobil parçalarından doğan ulusal güvenlik tehdidi" konusunda araştırma başlatacaklarını açıklamıştı. Trump'ın otomobillere yüzde 25 ilave gümrük vergisi getireceği de konuşuluyor.

"ALMANYA'DA KAÇ CHEVROLET GÖRÜYORSUNUZ?"

Trump geçmişte yaptığı açıklamalarında da Alman arabalarından şikayet ederek, "Beşinci Cadde'de yürüdüğünüzde herkesin evinin önünde Mercedes-Benz var, Almanya'da kaç Chevrolet görüyorsunuz? Çok değil, belki de hiç. Orada hiçbir şey görmüyorsunuz, bu durum tek taraflı" diye konuşmuştu. 

Donald Trump, "serbest ticarete aşığım, ancak bu akıllı bir ticaret olmalı ki adil olduğunu söyleyebilelim" ifadelerini kullandı.

Audi, BMW ve Mercedes-Benz gibi Alman otomobil üreticileri için ABD'nin önemli bir pazar olduğu, olası yaptırımların büyük sonuçları olabileceği kaydediliyor. Buna karşın bu şirketlerin ABD'de de önemli miktarda üretimleri bulunuyor.

BMW'nin yalnızca Spartanburg, Güney Karolina'daki fabrikasında 10 binden fazla ABD'li işçi çalışıyor. Bu fabrikada 2017'de üretilen araç sayısıysa 371 bin. 

YORUMLAR 1
  • Ts61 5 yıl önce Şikayet Et
    Ohh beter olun hepberaber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...