Bunu beklemiyordu! Fransa'dan ABD'ye büyük tehdit

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı açıklamada, G-7'nin "altı olmaktan çekinmediğini" söyledi ve grubun ABD'ye ihtiyaç duymadığını belirtti.

Bunu beklemiyordu! Fransa'dan ABD'ye büyük tehdit
Bunu beklemiyordu! Fransa'dan ABD'ye büyük tehdit
GİRİŞ 08.06.2018 14:13 GÜNCELLEME 08.06.2018 15:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, G-7 zirvesi öncesi Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yla bir görüşme gerçekleştirdi. Macron, ABD Başkanı Donald Trump’ın Avrupa Birliği (AB), Kanada ve Meksika'ya karşı çelik ve alüminyum ithalatında yüksek gümrük vergi uygulama kararının ardından çok sert bir açıklama yaptı.

"Amerika Birleşik Devletleri olmasa bile G-7'nin altı ülkesi, ABD pazarından daha büyük bir pazardır" diyen Macron, Trump’ın tek taraflı hareketlerini doğru bulmadığı söyledi. 

 

 

ABD'YE TEHDİT GİBİ GÖNDERME

Açıklamalarını sertleştiren Fransa Cumhurbaşkanı, gerekirse ABD'yi dışarıda bırakarak G-7'yi G-6'ya düşürülebileceğini belirtti.. Macron, "Eğer Trump, 'izolasyondan' çekinmiyorsa, G-7 pekala G-6 olabilir" diyerek adeta tehdit etti.

G-8 İKEN G-7 OLMUŞLARDI

1998'den 2014'e kadar 8 ülkenin üye olduğu ve G-8 olarak bilinen grup, 2014'te Rusya'nın, Kırım'ı ilhak etmesi nedeniyle gruptan çıkarılması sonucu G-7 olarak anılmaya başlandı.

Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD'den oluşan G-7, aynı zamanda dünyanın en büyük ekonomisine sahip yedi ülkenin grubu olarak biliniyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • ism@il 5 yıl önce Şikayet Et
    fransanın yarı ekonomisi turkıyede otomotıv ve yedek parca insaat sektoru yanı bır nevi sen yapma bız teknolojıyı getırelım kullan sonurgesı
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    G0 Olurlar inşallah
    Cevapla
  • Bi durun 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu italya batma asamasinda deyilmiydi almanyaya borcunu odemiyen italya nasil olurda dunyanin 7 buyuk ekonomisine sahip tuhaf deyilmi
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok saglam ticari birlik kurmamiz gerek yerli ürünleri dünya piyasasina sürebilmek icin
    Cevapla
  • vatan için 5 yıl önce Şikayet Et
    meeeeee hahhahah buyuk ulkeler,evet irkcilikla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!