İşte teknik özellikleri... Türkiye'ye geliyor!

Çinlilerin yeni gözdesi Honor 10, Türkiye'ye resmen geliyor. Yapay zeka teknolojisini kullanan kamerasıyla öne çıkan cihazın alacakaranlık rengindeki kasası da dikkat çekiyor. İşte Honor 10'un teknik özellikleri.

İşte teknik özellikleri... Türkiye'ye geliyor!
İşte teknik özellikleri... Türkiye'ye geliyor!
GİRİŞ 04.07.2018 18:03 GÜNCELLEME 04.07.2018 18:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Honor 10, Temmuz ayında Türkiye’de satışa sunuluyor. Peki Honor 10 hangi özelliklerle geliyor? Honor 10'un en dikkat çeken özelliklerinin başında AI 2.0 teknolojisi çift mercekli kameraya yapay zeka kabiliyetlerini eklemesi olmuş. Yapay zeka teknolojisinin üzerinde özellikle durmak gerekiyor elbette. 24 MP+16 MP çift mercekli yapay zekalı kamerası, Kirin 970 platformundaki NPU ile geliştirildi.

Dolayısıyla 22 kategorideki 500’den fazla senaryoyu gerçek zamanlı olarak tanıyabilen bir kameradan söz ediyoruz. Objektifin gördüğü nesnelerin dış hatlarını belirleyebilen kamera, gökyüzü, bitkiler ve insanları ayırt ederek tanıyıp, kadrajdaki konumlarını hızlıca belirliyor ki bu kullanıcıyı büyük bir zahmetten kurtarıyor. Semantik Görüntü Segmentasyon teknolojisinin sağladığı bu teknoloji Honor 10'u kamerasıyla bir adım öne çıkarmaya yetiyor.

 

 

Arka kameralar bir yana ön yani selfie kamerası da hayli iyi. 24 MP selfie kamerasıyla geniş açılı ve yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebilmek mümkün. 3 boyutlu yüz tanıma sistemi sayesinde kullanıcılar selfie çekerken yüzlerindeki en ince ayrıntılar bile gün yüzüne çıkıyor. Gelişmiş yüz tanıma ile hatasız Bokeh efekti uygularken, ‘grofie’ olarak adlandırılan toplu selfie’lerde herkesin yüzünün ince detaylarını yakalayabiliyor.

Honor 10'un bir diğer öne çıkan özelliği ise güvenlik alanında. Parmak izi okuyu için artık herhangi bir butonu kullanmamız gerekmiyor; zira Honor 10'un ekranının altına yerleştirilen parmak izi tarayıcısı bu anlamda oldukça büyük bir yenilik ve yakın gelecekte telefonlarda yaygınlaşması beklenen bir teknoloji.

5.84 inçlik FullView Full HD+ ekran çerçevesiz yapısıyla 19:9 ekran oranı ve %86 ekran/gövde oranı sunan Honor 10'da 4 GB bellek, 64 GB / 128 GB depolama alanı seçeneği bulunuyor. 5V/4,5A’lik Honor Super Charge teknolojisi ve 3.400 mAh bataryası sayesinde ise sadece 25 dakika şarjla telefonun bataryası yüzde 50 oranında şarj oluyor ki bu kullanıcılar için oldukça önemli bir özellik.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Vestel z20 nin çakması
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Vestelmi ayakta alkışlıyorum sizi brawaaaa
    Cevapla
  • Bahadır GENÇ 5 yıl önce Şikayet Et
    Z20 çakması mı... Müthiş yorum olmuş.. Vestel siparii verip ürettirsin çine.. Honor vestel çakması olsun. Süpersiniz
    Cevapla
  • TR- SAKARYA 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli Vestel kullanin
    Cevapla
  • alooooo 5 yıl önce Şikayet Et
    telefon alacağız... fotoğraf makinesi değil...
    Cevapla
  • mehmet yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    günümüz şartlarında fiyatı ne olacak acaba...2000-2500 arası bir rakam olursa hem üst segment bir telefon kullanımı tadı verir hemde bi nebze uygun olmuş olur..
    Cevapla
  • deli dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    en az 5 bin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri