Dengeleri alt-üst edecek anlaşma! İmzalar atıldı

İsrail merkezli Haaretz gazetesine konuşan İsrailli üst düzey kaynaklar, Rusya ve İsrail arasında Suriye konusunda gizli bir anlaşma yapıldığını söyledi. İsrail ve Rusya arasında yapıldığı belirtilen anlaşmaya göre, Rusya, Suriye'deki İran etkisini kıracak, İsrail ise buna karşılık rejimi hedef almaktan vazgeçecek.

Dengeleri alt-üst edecek anlaşma! İmzalar atıldı
Dengeleri alt-üst edecek anlaşma! İmzalar atıldı
GİRİŞ 12.07.2018 13:05 GÜNCELLEME 12.07.2018 18:04
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrailli diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya ve İsrail arasında İran ve Suriye konusunda gizli bir anlaşmaya varıldığını öne sürdü.

İSRAİL GÜVENCE VERDİ

 

 

İddiaya göre, Rusya İran'ı Suriye'nin İsrail sınırından uzaklaştırmaya çalışacak, İsrail de Beşşar Esed'in ülkenin güneyinde kontrolü sağlama çabalarına engel olmayacak ve müdahalede bulunmayacak.

Haaretz'e konuşan kaynakların iddiasına göre, İran'a bağlı güçler İsrail-Suriye sınırını henüz tam olarak terk etmedi ancak Rusya'nın bu konudaki çabaları sürüyor. Aynı kaynaklar Rusya'nın Esed rejiminin istikrarı sağlamasında ve aynı zamanda İsrail sınırındaki İran güçlerinin çekilmesinde çıkarı olduğunu söyledi.

BU ANLAŞMA İSRAİL'İN İŞİNE GELİYOR

Kaynaklar, İsrail'in çıkarlarıyla da örtüştüğünü söyledikleri bu anlaşmanın "işe yarayabileceğini" belirttiler.

NETANYAHU: ANLAŞMALAR UYGULANIRSA ESED'E SALDIRMAYACAĞIZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından dönüş yolunda kritik açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Suriye'de asıl sorunun İran ve Hizbullah olduğunu söyleyip, "İsrail, anlaşmalar uygulanırsa Suriye'ye saldırmayacak, Esed'le bir sorunumuz yok" dedi.

PUTİN VE NETANYAHU DÜN AKŞAM RUSYA'DA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün Moskova'da bir araryas geldi. İkilinin görüşmesinde bölgesel konular ve ikili ilişkiler masaya yatırıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • Wan Minit... 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi aralarında anlaştıklarına dair bir görüntü vermeye çalışıyorlar,lakin iran kolay lokma değil rusya suriyedeki esad rejimi ile analaşbilir iran ters köşe yaparsa şaşmasın.israil uyuyan yılan dumanlı havadan faydalanma peşinde ortalığı karıştırıp filistini bitirme peşinde.
    Cevapla
  • Hee 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani açık açık Suriye'yi bu hale getiren biziz diyorlar utanmadan.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük devletleri örünen abd ve rusya isail ile anlaşmaya yöneliyor!?
    Cevapla
  • trafik çilesi 5 yıl önce Şikayet Et
    putin israille asla anlaşmaz. bilen bilir...
    Cevapla
  • Hacı 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin hiçbi sey bilmediğin kesin
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence israil yapacak bişeyi kalmadığı için taktik yaparak büyük ülke olduğunu göstermeye çalışıyor aslında köşeye sıkışmış durumda.:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı