Türkiye'den alacaklar! Irak ile dev anlaşma

Irak hükümeti, ülkenin bu yıl başlarında özellikle güney şehirlerindeki büyük protestolara sebep olan ve büyük elektrik kesintilerin yaşanmasına karşılık olarak, elektrik ithal etmek ve yurt içi iletim ve üretim kapasitesini geliştirmek için Türkiye ile bir anlaşmaya vardı.

Türkiye'den alacaklar! Irak ile dev anlaşma
Türkiye'den alacaklar! Irak ile dev anlaşma
GİRİŞ 21.08.2018 15:02 GÜNCELLEME 21.08.2018 15:02
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Irak'ta yayın yapan NRT'nin Irak Elektrik Bakanlığı'na dayandırdığı haberine göre, bakanlıktan yapılan açıklamada, Iraklı yetkililerinin yer aldığı aldığı bir delegasyonun, Türkiye ile yapılan görüşmeler neticesinde anlaşmaya vardığını duyurdu.

Türkiye ile Irak arasında yapılan anlaşma 3 maddeden oluşuyor;

 

 

- Türk şirketleri doğalgazla çalışan elektrik santrallerinin üretim kapasitesini artırmaya yardımcı olacak.

- Elektrik iletim kuleleri, Çelik Sanayii Genel Şirketi ile işbirliği içinde inşa edilecek.

- Irak, başka bir yere dağıtılmadan, Türkiye'den, Musul üzerinden 300 megavat elektrik ithal edecek.

Anlaşmanın, özellikle Irak'ta gerçekleştirilen protestolar sonucunda geldiği belirtilirken, Irak Elektrik Bakanlığı, ülkedeki toplam talebin 2017 yılında 23.000 MW seviyesinde olduğunu ve mevcut düşüşün yaklaşık yüzde 45 seviyesinde olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde de, İran Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan, biriken borcun ödenmesi ve elektrik ihracatının tekrar başlaması için Irak Elektrik Bakanlığına davet gönderdiklerini söylemişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • ozcan 5 yıl önce Şikayet Et
    biz zaten ithal etmiyormuyduk ne yani 1 e alip 2 ye mi satcaz
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye artık kendi elektriğinin % 63,ünü üretiyor? ,Özelleştiği için % 23 elektrik ihtiyacını dışardan ithal ediyor? ve Yıllar geçtikce bu ithal oran azalıyor?.
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    valla elektrik kesintileri kalksında,elektriği nerden alırlarsa alsınlar razıyım,emekli olduğumdan ,öteberiyede durmadan zam geldiğinden et ,peynir gibi şeyleri toptan 2-3 kilo gibi alıp buzdolabına koyuyor,yavaş yavaş tüketiyordum,ama İstanbul - Küçükçekmece Mehmet Akif de sık sık uzun süreli elektrik kesintileri yaşanınca alldığım öteberiyi hemen tüketmek zorunda kaldım,ekonomik düzenim bozuldu. akşam mum işığında oturmak,televizyondan,internetten yoksun kalmakda cabası.hele semtimiz sanayi bölgesi olduğundan işyerlerinin isyanını görmeliydiniz,aza alınmıyacak laflar falan işte.
    Cevapla
  • TheAzxtech 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakınız arkadaşlar haberi bile okumayan bir laikçi daha :D Oysa karalama yapacağına haberi okusa Irakta elektrik kesintileri olduğu bu yüzden halkın iç isyan çıkarttığı Irak'ın ise bundan ötürü bizden elektrik ithal edeceğini anlardı ama nerede. Salla gitsin kemalistler inanır misali nasılsa.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Dürüst olmak, doğru konuşmak her zaman iyidir değil mi Zafer Bey?
    Cevapla
  • Nevzat 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberde elektrik almıyacağız satacağız yazıyor.
    Cevapla
  • Baraj kur 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz boşuna şu Fırat ve Diclenin suyunu barajlar yoluyla azaltın demedik.Bak şimdi nasıl elektrik almak için haldır haldır yalvarıyorlar.
    Cevapla
  • ,,,, 5 yıl önce Şikayet Et
    Etrafımz petrol doğalgazla dolu ucuza getirebilsek keşke azerbaycandır ıraktır neresiyse daha..
    Cevapla
  • DerinANALIZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Irak Savunma hacmi Türkiyeyi coktan gecti: 30 Milyar Dolar olmus Irak, biz 18 Milyar Dolar. Petrol ve Gaz in gücünü görün.
    Cevapla
  • İsimsi 5 yıl önce Şikayet Et
    Analiz adlı beyfendi 15 yıllık bir yatırım o bahsettiğin ucaklardaki yatırım ve savunma konusundaki yatırımlar yetersiz saldırı için olan yatırımlar da yetersiz biz 20. yüzyılda filan yasamıyoz uzay projeleri yapcak mısız onun yerine fabrika acar insan ABD mallarına boykotmuş taş devrine mi donek insanı gulduruyosunuz turkiyede zeki adam kalmamıs ya hepsi kacmış gitmiş dogal olarak.
    Cevapla
  • muhammed talha 5 yıl önce Şikayet Et
    oraları oldu bitti ile ingilizlere verene git sor
    Cevapla
  • Analiz 5 yıl önce Şikayet Et
    abdnin uçakları hangarlarda çürüdü... her yıl milyarlarca dolar zarar ediyorlar... mesele sadece uçuk rakamlar değil, akıllı bir şekilde az para ile birincil ihtiyaçları karşılamak önemli... Türkiye artık satın almanın değil, üretmenin peşinde... Savunma ve taarruz yatırımlarından haberin yok sanırım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!