Trump kılıcı çekti!Putin'i kızdıracak dolar kararı

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın ABD'de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığını bloke etti.

Trump kılıcı çekti!Putin'i kızdıracak dolar kararı
Trump kılıcı çekti!Putin'i kızdıracak dolar kararı
GİRİŞ 21.08.2018 18:03 GÜNCELLEME 21.08.2018 18:03
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ABD'den Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar geldi. ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarla bağlantılı olarak 2 Rusya vatandaşına, 3 Rus şirkete ve 6 Rusya bayraklı gemiyi yaptırım listesine dahil etti. Rusya'nın ABD'de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığı da bloke edildi.

Slovakyalı bir firmanın da dahil edildiği yaptırımların, ABD'de kötücül siber faaliyetlere karşı yürütülen program kapsamında getirildiği de aktarıldı.

 

 

Bakanlığın açıklamasına göre, Dive Techno Services şirketi ile bağlantılı Anton Nagibin ve Mariya Tsareva isimli şahıslar yer aldı. Yaptırım listesine dahil edilen gemilerin de Gudzon ve Primorye denizcilik şirketlerine ait olduğu belirtildi.

"KUZEY KORE'YE YASADIŞI ŞEVKİYAT" İDDİASI

Bakanlık, yaptırım getirilen kişi ve kuruluşları, Kuzey Kore'ye yasadışı şekilde petrol ürünleri sevkiyatı yaptığını iddia etti. Açıklamada "Bu adım 2 şirket, 6 gemiye karşı atılmış ve BMGK tarafından yasaklandığı üzere Kuzey Kore bayraklı gemilere, başka gemiler aracılığıyla rafine petrol ürünü sevkiyatı işine müdahil olan kişileri hedef almaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Rusya'nın bu tarz "kötücül eylemler" gerçekleştirdiği iddia edilen açıklamada, Moskova'ya karşı sert yanıt verilmesi gerektiği vurgulandı.

Yaptırım getirilen gemilerin isimleri de Neptun, Bella, Bogatyr, Partizan, Patriot ve Sevastopol olarak sıralandı.

YORUMLAR 47
  • ece 5 yıl önce Şikayet Et
    abd başkanı resmen belasını arıyor ülkesinidee felakete sürüklüyor ülkeler birleşmeye başladı bile umarım islam ülkeleri artık gerçek anlamda birleşir
    Cevapla
  • TurkMvc TPLD 5 yıl önce Şikayet Et
    biz ancak kendimiz den olanlardan birleşme bekleyelim o bile biraz zor müslüman alemi denildiginde suud lar iran katar gibi bae mısır bunlar sizce türkiye ile birleşirmi zannetmem biz anca çok inandırıcı gelmiyor ama oldu diyelim azarbeycan ile birleşebiliriz başkada zannetmiyorum kıbrıs bile kendi başına sanki.
    Cevapla
  • Ahmed 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Egeliden 5 yıl önce Şikayet Et
    Vahşi batıya geri döndüler.Gücü gücü yetene silahını erken çekene her yol mübah..Abd bu gidişle kendi başını yiyecek müjdelendiği gibi..
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Ahir zamanı yaşadığımız bu günlerde Amerika İsrail ve Batının geleceği yok! .. eninde sonunda dağılacaklar!.. biz görürmüyüz bilemem ama sonları yaklaşıyor!
    Cevapla
  • tmt 5 yıl önce Şikayet Et
    eceli gelen köpek cami duvarına işer diye ata sözü İNŞAALLAH bu gerçekleşir tez zamanda
    Cevapla
  • Mehmet Emin 5 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle bütün İslam aleminin bayranmı mübarek olsun.Başkanımız R.T.ERDOĞAN'ın dik duruşu gerçekten halkın gücünü arkasına alan bir çok ülkeyi cesaretlendirmiştir.turump'unda israil lobileri tarafından ve ticaret mantığıyla abd'yi yönetği bir gerçek ancak devlet yönetiminin bu şekilde olmadığını gördüğünde iş işten geçmiş olacak inanın abd'nin turump yönetimi abd'nin önce ekonomik zayıflamasına sonra parçalanmasına sebeb olacak.
    Cevapla
  • Enver yahşi 5 yıl önce Şikayet Et
    Manyak trup abd vatandaşlarının başını yakacak. Bir tane seveni yok. Toptan geberip gidecekler.tüm dünyaya savaş ilan etti, manyak.2. Hitler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız