TBMM'de emeklilikte yaşa takılanlar kararı

İYİ Parti'nin, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümüne yönelik verdiği Meclis araştırma önergesi kabul edilmedi.

TBMM'de emeklilikte yaşa takılanlar kararı
TBMM'de emeklilikte yaşa takılanlar kararı
GİRİŞ 24.10.2018 19:17 GÜNCELLEME 24.10.2018 20:31
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti'nin, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü ve işsizliğin önüne geçilerek yeni istihdam olanaklarının yaratılması amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin ön görüşmesi yapıldı.

MHP: İKTİDARLA UZLAŞMA SAĞLANMADAN HAREKET ETMEK DOĞRU DEĞİL

 

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ülkenin önemli sosyal ve ekonomik sorunlarından biri haline gelen emeklilikte yaşa takılanlar konusunun, uzun süredir kamuoyunu meşgul ettiğini söyledi.

"BAZI PARTİLER İSTİSMAR VE POLEMİK ARACI HALİNE GETİRDİ"

Bu konuyu bazı partilerin istismar ve polemik aracı haline getirildiği belirten Akçay, TBMM'de ilgisi olmayan komisyonlarda, Genel Kurulda, her ortamda bu konu gündeme getirilerek, kamuoyunda adeta bir kutuplaşma yaratılmak istendiğini ifade etti.

AK PARTİ'NİN DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Turgut Özal'ın, 1987'de erken yaşta emekliliğin sigortalılığı batıracağından hareketle bir yasa çıkardığını, emeklilik için kadınlarda 55, erkeklerde 60 yaş sınırı getirildiğini anımsattı.

Can, 1990'lı yılların sonunda Sosyal Güvenlik Kurumunun, emeklilerin maaşını ödeyemez hale geldiğini, krizlerin birbirini takip ettiğini, dönemin hükümetinin 1999'da kademeli yaş sistemi getirdiğini, Anayasa Mahkemesince bunun iptal edildiğini, TBMM'nin ise mahkemenin iptal gerekçesini karşıladığını anlattı.

Ramazan Can, 38 ve 40 yaşında emekliliğin sistemi çökerttiğini, aktüeryal dengenin bozulduğunu, 1 emekliye 4 çalışanın olması gerektiğini, mevcut karşılama oranının ise sürdürülemez olduğunu söyledi.

ÖNERGE REDDEDİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin kabul oylarına karşılık Meclis araştırması açılmasına dair önerge kabul edilmedi.

Görüşmede AK Parti ret oyu verirken MHP ise çekimser kaldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 199
  • NECATİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Millet beleş maaş peşinde, emekli cenneti Türkiye. 2 çalışana 1 emekli düşüyor. ohh bir dönüm bostan yan gel osman. Kazanılmış hakmış pehh. Neyin hakkı çocukların 65 yaşında emekli olsun sen 45 yaşında emekli ol. Ne güzel dünya. Bir şeyi istiyorsan herkes için isteyeceksin. Hak sever kardeşlerim.
    Cevapla
  • FATIH IN TORUNU 5 yıl önce Şikayet Et
    Bahceli umuduz dun ama kaybettin seninlede mart 2019 gorusecegiz
    Cevapla
  • dost 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın devlet büyükleri emeklilik de faydalı olmak istiyorlarsa günü gelipta hala devlette yatan insanları tercihine bırakmadan hemen emekli edin . kalifiye elemana ihtiyacı dogarsa şözleşme yolu izlenebilir. hem devlet rahatlar hemde sistem bu konuyu arastırin bana kızanlar olabilir bi mukavile aynı ölcekte.
    Cevapla
  • Eski ülkücü 5 yıl önce Şikayet Et
    Mhp oy veren biri olarak ,bundan sonra kominist partisine oy veririm bahçeliye vermem
    Cevapla
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    halkımız çalışmadan para almak istiyor ,dünyada 60 yaşından önce emekli olan ülke varmı,işlerine geldimi almanyayı örnek gösterirler ,almanyada emeklilik yaşı kaçtır,geçmişte bizdede emeklilik yaşı almanya gibi olsaydı bugun bizim emeklilerde almanyanın emeklileri gibi rahat olurdu,ingilterenın nüfusu bizden fazladır ,bizde 8 milyon emekli varken ingilterede 2 milyon emekli vardı,
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    dünya ile türkiye bir tutmayın bizde işsizlik maaşı 800 küsür üstelik 10 ay oda 1080 gün çalışmış isen üstelik erken emeklilik diye bir şey yok biz gasp edilmiş hakkımızı istiyoruz sistem geriye doğru işlemiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde