İnternetini paylaşanlar dikkat! Ek ücret alınacak

Akıllı telefonlarındaki mobil internet paketini başka cihazlarla paylaşanlara ek ücret geliyor. 15 Ocak 2019’dan itibaren mobil hotspot kullananlara aylık ek ücret yansıtılacak. Mobil internet paylaşımı aylık 9 TL olarak ücretlendirilecek.

İnternetini paylaşanlar dikkat! Ek ücret alınacak
İnternetini paylaşanlar dikkat! Ek ücret alınacak
GİRİŞ 24.12.2018 11:15 GÜNCELLEME 24.12.2018 17:43
Bu Habere 261 Yorum Yapılmış

Mobil internet paketini “hotspot” yoluyla başka cihazlarla paylaşanlara kötü haber geldi. Bundan sonra mobil internetini paylaşanlar, aylık 9 TL ücret ödemek durumunda kalacak.

 

Konuyla ilgili bir GSM operatöründen abonelerine gönderilen mesajla ortaya çıkan bu gelişmeye göre iOS veya Android teelfonlarındaki hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan kişisel erişim noktası özelliği kullananlar artık ek ücret ödeyecek. İlgili mesaja göre uygulama 15 Ocak’ta başlayacak.

Habertürk'ün haberine göre sözkonusu mesajda, “15.01.2019’dan itibaren mobil internet paylaşımlarınız aylık 9 TL le ücretlendirilecek. Hem faturalı hem de faturasız bireysel ve kuremsal tüm müşterilerden paylaşımla beraber 9 TL ücret alınıp, karşılığında paylaşımda kullanabilecek 2 GB internet paketi tanımlanacaktır” denildi.

 

 

EK 2 GB VERİLECEK

Söz konusu GSM firmasının müşteri destek hattından edinilen bilgilere göre bu ek paket 30 gün geçerli olacak. Bu süre sonunda paylaşım yapılırsa, aboneye tekrar 9 TL ücret yansıtılacak. 2 GB’lik paket, bu süre içinde sadece paylaşım için kullanılabilecek bir içerik olarak hediye edilecek.

Müşteriler, bu 2 GB dışında, mobil internet paketlerindeki mevcut ‘data’larını da paylaşmaya devam edebilecek. Ancak telefonlardan Hotspot (tethering) olarak yapılan paylaşımlarda bu ücret alınacağı için mevcut paket veya ek 2 GB’lik paket fark etmeksizin, mobil internet paylaşımı yapılması durumunda 9 TL’lik ücret anında yansıtılacak.

Müşteri destek hattı tarafından da doğrulanan bu ek ücret uygulaması konusunda diğer mobil operatörlerin de aynı adımı atacakları tahmin ediliyor.

VODAFONE'DEN AÇIKLAMA

Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılardan ücret talep edilmediği açıklamasında bulundu.

Vodafone açıklamasında, "Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılarından ücret talep etmiyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Vodafone kullanıcılarının herhangi bir ek ödeme yapmaksızın hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan 'kişisel erişim noktası' özelliğini kullanmaya devam ettiği bildirildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 261
  • alimmm 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin ...Haklı haram paylaşım olmasın devletimiz her türlü haram paylaşımın önüne geçiyor
    Cevapla
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben bunun kanuni yönünü düşünüyorum parasını verdiğim internetimi kiminle istersem paylaşırım türkcele ne bence çok dava açılır türkcele
    Cevapla
  • kerim 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkcell iyiden iyiye soyguna başladı desene kullananların vay haline
    Cevapla
  • kthy43... 5 yıl önce Şikayet Et
    pazar alışverişinden komşuya verenler pazarcıya extra para verecek. çarşıya arabasıyla giderken yolda arkadaşını görüp alan extra benzin parası verecek. arkadaşına sigara ikram edenler tekel bayine extra para verecek. ulen milleti devletle karşı karşıya getirmek için her halt beklenir bunlardan...
    Cevapla
  • TOPRAK 5 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı ötesi saçma bir uygulama... Eğer devlet millet için varsa buna sessiz kalamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler