Suriyeliler için 7 milyar dolar yardım taahhüdü!

Brüksel'deki uluslararası konferansta Suriye ve mülteciler için yaklaşık 7 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunuldu.

Suriyeliler için 7 milyar dolar yardım taahhüdü!
Suriyeliler için 7 milyar dolar yardım taahhüdü!
GİRİŞ 14.03.2019 20:10 GÜNCELLEME 14.03.2019 21:07
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Brüksel'de düzenlenen "Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" konferansının ardından Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, basına açıklamalarda bulundu.

 

 

7 MİLYAR DOLAR YARDIM TAAHHÜDÜ

Stylianides, "Bugün yapılan görüşmeler ve taahhütler yardıma muhtaç olanların yanında durmaya devam edeceğimizi gösteriyor. Burada bulunan temsilcilerin yaklaşık 7 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunduğunu açıklamaktan gurur duyuyorum." ifadesini kullandı.

 

 

Bu taahhütlerin sahada faaliyetlere yansıtılması gerektiğine dikkati çeken Stylianides, Türkiye, Ürdün ve Lübnan gibi, Suriyeliler için her gün somut dayanışma gösteren ülkelere ayrıca teşekkür ettiğini söyledi. 

Konferansın tüm dünyaya ve Suriye halkına önemli bir mesaj gönderdiğini aktaran Stylianides, "Kapsayıcı ve barışçıl bir siyasi çözümle istikrarlı, demokratik ve müreffeh bir Suriye görmek mümkün." diye konuştu.

"SİYASİ ÇÖZÜM ŞART"

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock da elde edilen sonuçtan memnun olduğunu, söz konusu yardımların milyonlarca insana ulaşacağını kaydetti. 

Konferansın uluslararası toplumun Suriye'ye olan güçlü desteğini gösterdiğini belirten Lowcock, "İnsani yardım hayat kurtarsa ve acıyı azaltsa da, Suriye'deki krizi çözemez. Bunun için siyasi bir çözüm gerekir. Önümüzdeki aylarda bu çerçevede önemli gelişmelerin kaydedileceğini umuyoruz." dedi.

SURİYE KONFERANSI

Suriye'de yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiği, milyonlarca kişinin mülteci konumuna düştüğü ve yerinden edildiği iç savaş 8 yılını geride bıraktı.

Brüksel'de BM ve AB öncülüğünde 12-14 Mart tarihleri arasında düzenlenen "Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" konferansına 50'den fazla ülkeden yaklaşık 80 temsilci katıldı. 

Konferansta Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 54
  • hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kalleş, yalancı, sahtekar, katil...Bu alçaklara inanma Reis. Aç kapıları mültecileri sal, gitsinler. Yaptıklarına piş man edelim. Kalbimiz, gönlümüz soğusun artık. Bu alçaklar başka dilden ANLAMAZ!!!
    Cevapla
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yardım değil, gölge etmesin başka ihsan istemez
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    yalancılar. size kim inanır. ancak kadir inanır. ah hah.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Dilin kemiği yok. İki Milyar dolarda benden hadi baaam
    Cevapla
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    inanmıyoruz.... ve suriyeli vatandaşların isteyenleri istediği ülkelere gitmesine izin vereceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!