Türkiye, Facebook'a cezayı kesti!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, "veri ihlali" gerekçesiyle Facebook'a 1 milyon 650 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Türkiye, Facebook'a cezayı kesti!
Türkiye, Facebook'a cezayı kesti!
GİRİŞ 10.05.2019 17:34 GÜNCELLEME 10.05.2019 17:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Oluşan bir hata nedeniyle bazı üçüncü uygulamaların, kullanıcıların fotoğraflarına erişimine izin verilmesinde veri ihlali tespit eden Kişisel Verileri Koruma Kurulu, söz konusu durumu bildirmeyen, gerekli teknik önlemleri almayan Facebook'a toplam 1 milyon 650 bin lira idari para cezası verdi.

 

 

Kurul, internet üzerinden Facebook Mühendislik Direktörü Tomer Bar'ın, kullanıcı fotoğraflarına erişmek için üçüncü taraf uygulamalara izin veren bir fotoğraf "API hatası"nın keşfedildiğini açıklaması üzerine, veri ihlalinin bulunup bulunmadığı yönünde resen inceleme başlattı.

İnceleme sonucunda, hatanın 13-25 Eylül 2018'de 12 gün boyunca gerçekleştiğini belirleyen Kurul, hataya zamanında müdahale edilmediğini, bu konuda teknik ve idari tedbirlerin alınmasında eksikliklerin yaşandığını tespit etti.

 

 

Facebook’un kendi platformundaki veri akışını kontrol etme noktasında sıkıntılar yaşadığı görüşüne varan Kurul, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12. maddesinde yer alan veri güvenliğine ilişkin hükümlerin ihlal edildiği sonucuna ulaştı.

Kurul, yaşanan veri ihlalinin oluşmaması için kanunda öngörülen gerekli idari ve teknik tedbirlerin alınmadığını belirleyerek, veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmediği gerekçesiyle Facebook'u 1 milyon 100 bin lira idari para cezasına çarptırdı.

Ayrıca, Kanunda yer alan "İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi halinde, veri sorumlusu bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve Kurula bildirir" hükmü hatırlatılarak, veri ihlali nedeniyle gerekli bildirimde bulunulmaması nedeniyle Facebook'a 550 bin lira idari para cezası verilmesi de kararlaştırıldı.

YORUMLAR 5
  • Hümeyra 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha iyi günlerimiz .sosyal medya daha başımıza çok işler açacak .sosyal medyamı vardı önceden .acıyorum gerçekte insanlar sosyal medya aşığı olmuş .sosyal medya kullanmıyorum dediğimde insanlar bana çok şaşkın bir şekilde bakıyor . Ülke olarak engellemek lazım sosyal medyayı .diğer ülkeler gibi .boşanma ,aldatma ,cinayetlerin ana sebeplerinden biri sosyal medyalardır .komşuluk ,arkadaşlık bitmiş .sokaklarda oynayan çocuk göremiyoruz ya .dahası var mı !!
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada olsa milyar dolar para cezasi keser komple kapattirirdi facebooku koskoca facebooka 1 milyon 650bin tl komik ceza olmus aldigi kisisel bilgilerle daha fazlasini kazanmistir facebook
    Cevapla
  • Not 4 yıl önce Şikayet Et
    Elinin kiri
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ab abd 4-5 milyar çeşit çeşit ceza uygular biz de 1 milisaniyede kazandıkları 1 milyon doları ceza verdik diye seviniriz. herkesin bilgilerini servis ediyor gmail facebook google hepsi abd kökenli bu şirketler snowden açıkladı hepsini mecburlar. çin o üzden yerlisini yaptı hepsinin ve yasakladı erişimi herkese. çin ne yapıyorsa onu yapmamak ihanet olur bu millete abd ye karşı
    Cevapla
  • Para değil 4 yıl önce Şikayet Et
    Kazandıklarının yanında para değil lafı olmaz ödemiştir bile
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı