Bunu da gördük! Türkiye'ye ekonomik şantaj

Türkiye’yi S-400 üzerinden tehdit eden ABD, şimdi de ekonomiyi hedef aldı. ABD’li WSJ gazetesi başyazısında, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığına saldırarak, ‘para kurulu oluşturulsun’ dayatmasında bulundu. Gazetenin skandal yazısı IMF oyununa gelmeyen Türkiye’yi Duyun-i Umumiye benzeri bir kuşatma çabası olarak yorumlandı.

Bunu da gördük! Türkiye'ye ekonomik şantaj
Bunu da gördük! Türkiye'ye ekonomik şantaj
GİRİŞ 25.05.2019 12:21 GÜNCELLEME 25.05.2019 12:21
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

ABD, medya üzerinden Türkiye’ye tehdit ve şantaj siyasetine devam ediyor. ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi dün yayınladığı skandal başyazısında, Türkiye ekonomisi ve siyasetini hedef aldı. Türk ekonomisini ele alınan yazıda, Türkiye’nin izlediği dış politika ve Türk lirası hedef alındı. Türkiye’nin bugünlerde İran’ın ekonomik yaptırımlardan kaçınmasını sağlamaya yardım ederek ve Rusya’yla askeri entegrasyonu pekiştirerek NATO müttefikinden çok bir düşman gibi davrandığını iddia eden gazete, Türk lirasıyla ilgili de spekülatif değerlendirmelerde bulundu. Yazı, ABD kamu yayıncısı Voice of Amerika (VOA) Türkçe sitesi üzerinden de servis edildi.

 

 

YAPTIRIM TEHDİDİ

Gazete, Erdoğan’ın Rus yapımı S-400 füze savunma sistemi satın almasının Amerikan Kongresi’nin yaptırım uygulamasıyla karşı karşıya kalabileceğini, Türkiye’nin ikinci büyük kamu bankası olan Halkbank’ın ise İran yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Amerikan Maliye Bakanlığı tarafından milyarlarca dolarlık para cezasına çarptırılabileceğine yönelik Türk ekonomisini hedef alan bir spekülasyona imza attı.

 

 

PARA KURULU DAYATMASI

Türkiye’nin ekonomi yönetimiyle ilgili tavsiyeler vermekten de geri durmayan gazetenin “En iyi çözüm yolu, lirayı dolar ya da euroya sabitleyecek bir para kurulu oluşturmak” dayatmasında bulunması dikkat çekti. Gazetenin bu teklifi IMF oyununa gelmeyen Türkiye’ye alternatif olarak sunması dikkat çekti. “Erdoğan, IMF’ye gitmek istemediğini söylüyor. Para kurulu oluşturmak IMF seçeneğinden sakınmanın bir yoludur” ifadelerini kullanan WSJ adeta Türkiye karşı algı operasyonunun sözcülüğüne soyundu. Gazete, bu dayatma kabul edilmezse “liranın çökme olasılığına hazırlıklı olmalı” tehdidinde bulundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 37
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    çin-ürusya-iran-türkiye abd ye savaş açıp hakimiyetini bitirmezse abd kudurmaya devam eder islam ülkeleride bir olup ortak güç oluşturup abd yi bitirmek lazım kendi para birimimizi oluşturmalıyız türki ükeleride dahil etmeliyiz önce türk birliği arkasından islam birliği kurulmalı dünyaya meydan okuma zamanı geldi.
    Cevapla
  • Çiftçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Boynuguz devrilsin
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve abd yıllardır uzay çalışmasını beraber yapmıyorlar mı uzayda birbirleri ile kenetleniyorlar beraber deney yapıyorlar biz düşmanla işbirliği yapıyorsunuz mu diye şikayet ediyoruz. Vietnam da battınız ruslar da afganistan da gövde gösterisinden başka bir halt yapamazsınız.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayni silahi Türkiye de kullansin. Algi algi algi. S400 faydasini ve ekonomimin çok iyi oldugunu aciklayin. Hergun hergun yapin bunu
    Cevapla
  • dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence ABD TL den Ziyade doların çöküşüne dikkat etse iyi olur. Dünyanın en büyük kamu borcuna sahip bir ülke. Onun bunun eline vurup aldıkların seni kurtaramayacak ve çöküşün kaçınılmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!