Türkiye'nin hamlesi sonrası ABD harekete geçti! Skandal karar...

ABD Senatosu Doğu Akdeniz Güvenlik ve Enerji Ortaklığı tasarısına onay verdi... Buna göre ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında enerji işbirliğini koordine edecek bir merkez kurulacak.

Türkiye'nin hamlesi sonrası ABD harekete geçti! Skandal karar...
Türkiye'nin hamlesi sonrası ABD harekete geçti! Skandal karar...
GİRİŞ 27.06.2019 07:48 GÜNCELLEME 27.06.2019 11:43
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

ABD Senato Dışişleri Komitesi tarafından kabul edilen tasarıya, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’e ikinci bir sondaj gemisi göndermesinin ardından geldi. 

 

 

ENERJİ MERKEZİ

Tasarı, ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında enerji işbirliğini koordine edecek bir ABD-Doğu Akdeniz Enerji Merkezi kurulmasını öngörüyor.

 

 

Tasarıya göre ayrıca; Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne silah satışı ile ilgili kısıtlamalar kaldırılacak,

Yunanistan'a 3 milyon ABD Doları tutarında askeri doğrudan yardım yapılacak ve 2020-2022 yılları arasında mali dönemlerinde Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne Uluslararası Askeri Eğitim yardımı yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 65
  • OSMANLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin lan topunuz ne yazarsınız 15 Temmuz sizi ikna etmemiş galiba
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    “Onlar duyduk işittik isyan ettik derler”“Malına güven kıvılcım yeter “ Allah c c azabı ve gazabı üzerinize olsun onlar hep düşman olarak Türkleri bilirler ama ne zaman deprem de hezimete uğrarlar o zaman “komşu ülke Türkiye’ ye yardımlarından dolayı minnettarız” derler
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de Rusya ve Çinle Azerbaycanla vb ile hemen ortaklık kurmalı bu çeteye karşı ancak bir ittifakla karşı durulabilir.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    TABANI : Ortadoğuda emperyalizme hizmet için Batı tarafından yaratılan IŞID'le mücadele / sözde "TERÖRİZMLE MÜCADELE" kılıfı. ORTASI : IŞID'ı manivela olarak kullanarak Ortadoğuda SUNNİ-Şİİ savaşı körükleyerek "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA" projesi . TAVANI : Tüm müslümanlara yönelik dünya çapında "terörist İslam" algısını yerleştirip, Ortadoğuda İsrail ile aynı ırkdan geldiklerini açıkladıkları Kürtleri kullanarak, "israil ile Barzanistan arasındaki bölgenin İŞİD'den temizlenmesi kılıfı ile birleştirilmesi, petrol sahalarının ele geçirilmesi ve VADEDİLMİŞ TOPRAKLARIN ELE GEÇİRİLMESİ amacına yönelik "HAÇLI SAVAŞIIIII
    Cevapla
  • Bir Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Herhangi bir savaş durumunda saflar zaten belliydi ama şimdi resmiyete döküldü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak