Milli Muharip Uçak için önemli hamle!

Milli Muharip Uçak ve Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri teknisyenlerini yetiştirmek amacıyla Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında 'Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü' imzalandı.

Milli Muharip Uçak için önemli hamle!
Milli Muharip Uçak için önemli hamle!
GİRİŞ 03.07.2019 12:39 GÜNCELLEME 03.07.2019 12:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

TUSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Eğitim Bakanlığı Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ve TUSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Çelik, savunma sanayisine nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla protokol imzaladı.

 

 

Protokol kapsamda, Ankara Kızılcahamam’daki Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ismi, "TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak değiştirilecek.

İş birliği çerçevesinde, lise öğrencilerine TUSAŞ’ta staj imkanı sağlanacak. Okulun laboratuvar ve atölye alt yapılarına TUSAŞ tarafından destek verilecek, eğitim öğretim faaliyetleri TUSAŞ’ın ihtiyaçları gözetilerek tasarlanacak.

 

 

Başarı kriterlerini sağlayan öğrencilere TUSAŞ tarafından burs verilecek ve mezun olacak öğrenciler arasından TUSAŞ’ın uygun bulduğu kişilerin istihdamı sağlanacak.

Bu sayede TUSAŞ, Milli Muharip Uçak ve Ağır Sınıf Taarruz Helikopterini yapacak teknisyenleri yetiştirecek.

İş birliği çerçevesinde TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarından, araştırma üniversitelerinin savunma sanayi ile ilgili bölümlerine yerleşmeye hak kazananlara, TUSAŞ tarafından yüksek öğrenimleri sırasında burs verilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Birdost 4 yıl önce Şikayet Et
    Gec kalınmış SÜPER eğitim olacak, Muharip Uçağın ilk Teknisyenleri o okulun mezunları olacak.
    Cevapla
  • gsli 4 yıl önce Şikayet Et
    universitelerle işbirliğine gidilmeli.zamaninda yurtdışındayken finmeccanica mezunlari kapmak için okullara stant kuruyordu.Devlet mezunlari alip yetistirsin bu konuda gerekirse yurtdisina yuksek lisansa göndersin bu mesele çok önemli
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip projeler yaygınlaşmalıdır. Eğitim çok önemli özelikle nitelikli olanı.
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Süper oldu, artık uçağımız savaşa hazır
    Cevapla
  • Pöh 4 yıl önce Şikayet Et
    Al sana chp zihniyeti.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 uçakları 2002 yılında ilk proje ile başladı. kaç yılda bitti. sıfırdan ilk uçağımızı yapmaya çalışıyoruz. bilmeden oturduğun yerden atmak kolay. hayatından sen başardın da çamur atıyorsun. birileri de çok biliyor sanki beğenmiş.
    Cevapla
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile ilerleyen devlet savunma sanayi kuruluşlarımızla özel sektör savunma sanayi kuruluşlarımızla üniversitelerimizin ilgili bölümlerinin çalışmalarıyla üretenlerimizden milli savunma sanayi teknolojimizde daima üretelim her şeyden üretelim çok üretelim tahrip gücü çok etkili mühimmatlar motorlar tanklar toplar elektromanyetik toplar helikopterler uçaklar gemiler radarlar roketler füzeler hava savunma sistemleri uzay araçları ve daha nice çeşitlerini üretelim ve daima ARGE ler yapalım bütün üniversitelerimizin ilgili bölümleri de bu alanlarda buluşlar ARGE’ler yapsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı