Rusya’dan Google’a uyarı

Rusya’nın devlet medya denetleme kurumu olan Roskomnadzor, Google’dan ülkede devam eden “yasa dışı protestolarla” ilgili reklam yapmayı bırakmasını istedi.

Rusya’dan Google’a uyarı
Rusya’dan Google’a uyarı
GİRİŞ 12.08.2019 00:45 GÜNCELLEME 12.08.2019 00:47
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya’da Eylül ayında gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi bazı muhalif isimlerin adaylık başvurularının reddedilmesi üzerine geçtiğimiz ay başlayan protesto gösterileri aralıksız sürüyor.

Ülkede devam eden protestoları, “yasa dışı” kabul eden hükumet, sansür yoluyla durumu kontrol altına almaya çalışıyor. Muhalifler, Google’a bağlı video paylaşma ve yayın yapma sitesi YouTube’u kullanarak sansüre karşı mücadele etmeye çalışıyor.

GOOGLEA'A BAŞVURU

Rusya’nın devlet medya denetleme kurumu olan Roskomnadzor, Google’a başvurarak “yasa dışı protestolar” ile ilgili etkinliklerin reklamını yapmayı bırakmasını talep etti. Roskomnadzor’dan yapılan açıklamada, muhaliflerin Google’a YouTube üzerinden paylaşılan videoların daha büyük kitlelere ulaşması için para vererek kendi reklamlarını yayınlattıkları ifade edildi.

'KARŞILIK VERİRİZ'

Google’ın önlem almaması halinde Rusya’nın karşılık verme hakkı olduğu ifade edilirken söz konusu reklamların “Rusya’daki demokratik seçimlerin düşmanca etkisi olduğu ve engellenmesi gerektiği” kaydedildi.

 

 

YORUMLAR 11
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Google ve türevleri Türkiye için de çok ciddi bir tehdit. Aramalarda önceliği devlet düşmanlarına, yıkıcı söylemlere, yasa dışı eylemcilere verdiği net olarak görülmektedir.
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    gogıl tamamen gawurluk yapıyor. Aranacak bir şey için baktığımızda Ne kadar alakasız Sapık site warsa onları en başa sıralıyor. Buna kesinlikle dur demeli, mewcut durumda gogula erişimin kapatılması lazım.
    Cevapla
  • Gem 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam diktatörlük Protestoya bile izin yok
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada konu protesto edilmesi değil, bir arama motorunun bir taraf hesabina calismasi.
    Cevapla
  • Tevekkel 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika da yapılan sözde demokratik seçimlerin elektronik ortamda yapılıp, yahudi lobileri kimi işaret ederse o ismin açıklandığı doğrumudur.
    Cevapla
  • arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada kurallara uyan hiçbir şirket yoktur, olamaz zaten, her ferd ve her şirket kendi çıkarına göre hareket eder, gerçek hayatta olan budur, hatta elinden geldiği kadar kuralları es geçmeye çalışır. Amerikan servislerinin hepsi Amerika çıkarına çalışır, arka kapılar ardında her türlü dolabı çevirirler, yeter ki insanlar farketmesin, gerisini hiç umursamazlar.
    Cevapla
  • Sözcü 4 yıl önce Şikayet Et
    Google bir sistem ve saniyede milyonlarca video yükleniyor ve herkes bunu yükleyebiliyor, özgürce. Bir partiyi sevmiyorum diye sansür uygulayamazsın çünkü bir sen de aynı durumda olursun. Bak siyasetçilere hakaret küfür gırla, menfaat olunca canım cicim. Halk hiçbir zaman sesini duyuracağı mecraların sansürüne susmamalı çünkü herkesin ihtiyacı.
    Cevapla
  • Hezs 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış düşünce. Adresini ver seni gömmeye gele cem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı