Memurlara zam ve fark geliyor

Haziran'da zam ve fark alacak memurun maaşına 1 ay sonra Temmuz'da bir zam daha gelecek.

Memurlara zam ve fark geliyor
Memurlara zam ve fark geliyor
GİRİŞ 08.05.2012 12:00 GÜNCELLEME 08.05.2012 13:00
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 2.5 milyon memur ve 1.8 milyon memur emeklisinin merakla takip ettiği toplu sözleşme maratonu tüm hızıyla sürüyor.

Takvim'in haberine göre Maliye Bakanlığı'nın memur zammı için ilk teklifini bu hafta sunması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre; bu teklif, "2012 yılının ilk 6 ayı için yüzde 3 zam+1 puan gecikme zammı, ikinci 6 ayı için de yüzde 4 zam" şeklinde olacak.

ENFLASYON FARKI DA...

Kulislerde; masada uzlaşma sağlanamayacağı konuşuluyor. Bu durumda devreye girecek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun da 2012 yılı için "yüzde 5+5 zam" ya da "yüzde ''6+6 zam" yönünde bir karar verebileceği ifade ediliyor. Yine kulislere göre; hakem kurulu, zamma ilave olarak oluşacak enflasyon farkının da verilmesini kararlaştıracak.

TOPLU PARA İMKANI

Toplu sözleşmenin tamamlanmasının ardından zamlı maaşın ve farkların 15 Haziran'da ödeneceği belirtiliyor. Yılbaşından bu yana zam bekleyen memurlara, toplu sözleşmenin gecikmesi nedeniyle çifte zam imkanı da doğacak. Memurların zammı 1 Ocak 2012'den itibaren geçerli olacak.

Bu nedenle memurlar 15 Haziran'da zamlı maaş ve 5.5 aylık fark alacak. 1 Temmuz'da da ikinci 6 aya ilişkin zam yapılacak. Temmuz maaşı ayın 15'inde ödendiği için, memurlara söz konusu ayda yeni zamlı maaşlarının yanı sıra 14 günlük de fark verilecek. Böylece memurların eline toplu para geçmiş olacak.

YORUMLAR 33
  • murat 11 yıl önce Şikayet Et
    zam iyi de. memura yapılan zam iyi güzelde toki konutlarından dar gelirli olarak ev alan vatandaşların taksitleri de memur zammına endeksli zam geliyor fakat aynı oranda asgari ücretli zam alamıyor almış olsada aradaki gelir farkından dolayı zam oranı az oluyor devlet memura zam verirken etkilenen diğer vatandaşları da düşünmeli ve düşüneceğine inanıyorum
    Cevapla
  • Celalettin ÇAPKIN 11 yıl önce Şikayet Et
    abartmaya devam. durmayın abartmaya devam %20 lerde zam veriliyor. bütçe açığı falan hepsini hesaplayın. 0,1 puanlık artışın maaliyetini bol bol yazın. milletvekillerine zam yapılınca bütçeye hiçbir maliyeti olmadığını da yazın. durmayın kabartma tozu ile abartmaya devam. bu sayede ek reklam gelebilir.
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    memur zammı. olsa olsa en fazla 6 ay için yüzde 5-6 oranında zam olacağa benziyor.yani 1000 tl maaş alan birine 50 tl cik zam... veee --- doğalgaza yüzde 20,elektriğe yüzde 15,toplu taşıtlara desen aynı.yani 50 tl gelen elekrik,60 tl. 150 -250 gelen doğalgaz 200-250 tl oldu. eeee nerde maaşa yapılan zam.....hani nerde yok maaşa zam mam
    Cevapla
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    lütfen bütün memur arkadaşlarım bunları dile getirsin..... kamuda çalışan işçiler yılda 4 tam 2 yarım, ya da 6 tam maaş ikramiye alıyorlar. emekli ikramiyeleri memurun 4 katı. ben yüksek okul mezunu bir memurum. alacağım emekli maaşı 1200 tl. kamu işçisi 2000 tl den başlıyor. ama çoğu insanımızın bundan haberi yok. ha bir de trt. tbmm, merkez bankası, rtük vb kurumlarda da ek gösterge enflasyonu var. bu kurumlarda çalışan memurlar hem yüksek maaş+ikramiye alıyor, hem de emekli maaşları yüksek ödeniyor. hükümetin bu adaletsizlikleri ortadan kaldırması lazım önce. zamma gerek bile kalmayacaktır.
    Cevapla
  • kadir sert 11 yıl önce Şikayet Et
    müjde şöyle olur. i10 nisan polis haftasında subaylara 500 tl zam verdiler işte müjde odur polis haftasında askere subaylara zam işte o müjdedir. grisi haktır hakkın müjdesi olmaz kimse bize keyif bağışlamasın. büyük düşünür memur sen başkanı ahmet gündoğdunun bir lafıyla bitireyim isayın hükümet yetkilileri atıp tutmaya gelince avrupanın en iy ekonomsiyiz diyorlar ama iş memura zam vermeye gelince afrika ülkesiyle kıyaslıyorlar. anlayan anladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle