Ziraat Bankası'nın adı değişiyor

124 yıllık Ziraat Bankası'nın ismi ve logosu değişiyor.İşte ilk önerilen isimler

Ziraat Bankası'nın adı değişiyor
Ziraat Bankası'nın adı değişiyor
GİRİŞ 24.05.2012 09:42 GÜNCELLEME 24.05.2012 11:47
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İlk öneriler arasında ZRT Bank, Z Bank, TCZ Bank bulunuyor.
    
Kuruluşunun 124’üncü yılını kutlamaya hazırlanan Ziraat Bankası’nın ismi değişiyor. 1888 yılında kurulan ve Cumhuriyet tarihinden de eski kurumlardan biri olan Ziraat Bankası’nın Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ‘çağın gereklerine ayak uydurmak’ amacıyla Ziraat Bankası’nın ismi ve logosunu değiştireceklerini açıkladı.

Vatan'ın haberine göre Aydın, “Bankanın ismini ve logosunu değiştirmek için bir çalışma yaptırıyoruz. Dışardan da hizmet alacağız. Ziraat Bankası’nın ismi uzun. Yurtdışında her yerde farklı kullanılıyor. Başka bazı bankalar gibi, dünyanın her yerinde aynı şekilde ve kolaylıkla kullanılacak bir isim ve logoya geçeceğiz” diye konuştu.

TBMM KİT (Kamu İktisadi Kuruluşları) Komisyonu’nda Ziraat Bankası’nın 2009-2010 dönemi hesaplarına ilişkin önceki gün gerçekleşen görüşmelerde banka faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Genel Müdür Hüseyin Aydın, bankanın 2011 yılında geniş kapsamlı bir değişim ve dönüşüm projesi başlattığını belirterek, önümüzdeki döneme ilişkin aldıkları kararlarla ilgili bilgi verdi. Aydın bu kapsamda bankanın yurtdışında faaliyetlerini geliştirerek sürdüreceğini vurguladı. Yurtdışında banka isminin kullanılmasında bazı sorunlar yaşadıklarını belirten Aydın, “Bazı yerlerde Bank of Ziraat, bazı yerlerde farklı oluyor” dedi. Aydın, Ziraat’ın ‘dünya çapında bir banka’ olması amacına uygun olarak, ismini ve logosunu değiştirmeye karar verdiklerini söyledi.

Milletvekillerinin konuyla ilgili sorularına ilişkin Hüseyin Aydın, şöyle konuştu: “Bankanın ismini ve logosunu değiştiriyoruz. Bunun için bir çalışma da başlattık. Dışardan bununla ilgili hizmet de alacağız. Ziraat Bankası’nın ismi uzun. Üstelik yurtdışında gerek açtığımız şubelerde, gerek diğer girişimlerimizde her yerde farklı kullanılıyor. Örneğin bir ülkede Bank of Ziraat, başka bir ülkede başka türlü. Bunu istemiyoruz. Bazı bankalar gibi dünyanın her yerinde kolaylıkla kullanılacak bir isim ve logoya geçeceğiz. Örneğin HSBC. HSBC, her yerde aynı. Ziraat Bankası da böyle olacak.”

İLK ÖNERİLER ZRT ve Z BANK

Hüseyin Aydın’ın bu sözleri üzerine milletvekillerinin kendi aralarında bazı isim önerileri telaffuz ettikleri duyulurken, gelen öneriler arasında ‘ZRT Bank’, ‘Z Bank’, ‘TCZ Bank’ yer aldı. Banka yöneticileri bu önerileri gülümseyerek karşıladılar.

YORUMLAR 26
  • kemal gürbüz 11 yıl önce Şikayet Et
    zartbank olsun. böyle işlerle uğraşacaklarına uygun bir logo bulsunlar.logosu tczb ile ilgili bir şekilde olabilir.yıllardır ülkemizde marka olmuş bir bankanın düştüğü hale bakın.vatandaş bu bankada çalışan birine nerede çalışıyorsun diye soracak.o da zartbankta çalışıyorum diyecek.çok hoş olmuş değil mi?adını zartbank gibi koyarlarsa tüm banka şubelerinin tabelaları değişerek ayrıca gereksiz bir masraf daha yapılmış olacak.bence logo harici başka isim bulmaya gerek yok.
    Cevapla
  • fatih turan 11 yıl önce Şikayet Et
    neden mi?. arkadaslar neden degistiriliyor sorusuna sole cevap verebilirm sahsi gorsusum.. avrupa arenasina ve dunya arenasinda tipki deger kazanmak maksadiyla akilda kalicak sekilde ve yabancilarin kolay hatirlamasi amaciyla oldugu kesin.. para transferlerde avrupa para aktarmalar gunumuz bilgisayar caginda bazi seylerin kisa anlasilir olmasi sart..bu degisikli deger kazandiracagida kesin..tipki sifirlarin atilmasi'para sembolunun gelmesi..ve buna benzer heresey..bir bakin avrupa onemli bankalarin orjonal isimlerine..
    Cevapla
  • cemal turk 11 yıl önce Şikayet Et
    ismi de logosu da gayet güzel. asrın mucibine göre bir takım eşya ve ismin değişmesi gerekiyormuş, herşeyi değiştirdiniz sıra ona geldi. ismi de logosu da çağımıza uygun. isim ve logo gibi sathi değişikliklerle kendinizi ve milletimizi kandırıp dünyanın parasını çarçur edeceğinize bence; milletin bankası olarak millete nasıl faydamız oluruz, beynelmilel vasatta kendimizi nasıl ispatlarız, değişik mecralardan elde ettiğimiz karı milletimizin yararına nasıl sunarız gibi derin ve anlamlı olmanızı temenni ederiz.
    Cevapla
  • istanbul42 11 yıl önce Şikayet Et
    komik. önerilen isimlerden tcz güzel..uluslararası arenada kullanılan isimlerde ülkemizin isminin geçmesi önemli..ben de önereyim : fhb olsun (faiz haramdır bankası) ;)
    Cevapla
  • Esad Kılıç 11 yıl önce Şikayet Et
    yüksek güveni olan bir bankanın adı neden değiştirilir. ziraatin çekini çıkardınmı nakit para yerine geçiyor... ne diye değiştirilir böyle bir isim rezil edilir bırakılır anlamak çok güç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle