Ankara kulislerindeki memur zammı oranı

Hükümet ve memurların 4'er üyeyle temsil edildiği hakem heyeti zam kararını yarın duyuracak. Ankara kulislerinde, 2012 yılı için konuşulan zam oranı şöyle:

Ankara kulislerindeki memur zammı oranı
Ankara kulislerindeki memur zammı oranı
GİRİŞ 28.05.2012 12:51 GÜNCELLEME 28.05.2012 17:14
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Hakem heyetinin en fazla yüzde 1'lik artış yapacağı tahmin ediliyor. Kulislerde 2012 yılı için 4+4.5'lik zam konuşuluyor...

Hükümet ve memurların 4'er üyeyle temsil edildiği hakem heyeti zam kararını yarın duyuracak. Ancak zam oranını heyetteki 2 akademisyenin oyları belirleyecek. Öte yandan Ankara kulislerinde, 2012 yılı için 4+4.5'lik zam konuşuluyor

HAKEM HEYETİ KARARINI YARIN VERECEK

Star Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın haberine göre, yaklaşık 2.6 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmelerinde sona gelindi. Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki 11 kişilik hakem heyeti zam kararlarını bugün verecekler. Karar, 29 Mayıs'ta kamuoyuna açıklanacak. Bu nedenle, hakem heyetinde bulunanların vereceği oylar büyük önem taşıyor.

HOCA'LARIN OY RENGİ BELLİ DEĞİL

Heyette başkanın dışında, 4 bürokrat, 4 sendika temsilcisi ve 2 üniversite temsilcisi bulunuyor. Bürokrat ve sendikacıların oylarının rengi belli. Heyette bulunan İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Sedat Murat ile Gazi Üniversitesi'nden Doç. Aydın Başbuğ'un oylarının rengi ise bilinmiyor.

Dolayısıyla iki her grup da iki hocayı ikna etmenin yollarını arıyor. Hocaları ikna eden grup, zam maratonunun da galibi olacak. Öte yandan hakem heyeti üyelerine çalışmaları süresince belirli gündelik ödenecek. Hakem heyetine ödenecek ücretler, memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Mevcut katsayılar dikkate alındığında, hakem heyeti başkanı günlük 330 lira, üyeler ise 297 lira ücret alacak.

HAZİRAN'DA MEMURA 3 ÖDEME VAR

Toplu sözleşmede, kamu işveren heyeti, son olarak 2012 için yüzde 3.5+4, 2013 için yüzde 3+3 teklifinde bulunmuştu. Hakem heyetinin bu oranlarda en fazla yüzde 1'lik artış yapacağı tahmin ediliyor. Kulislerde, 2012 yılı için 4+4.5'lik zam konuşuluyor. 15 Haziran'da memurlara zamlı maaş, gecikme zammı, fark olmak üzere üç ödeme yapılması öngörülüyor.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 20
  • İbrahim AVCI 11 yıl önce Şikayet Et
    başkalarının maaşı. neden herkes başkalarının yaptığı işi ve maaşı eleştiriyor.herkesin insanca yaşama hakkı yokmu bu hakkı başka insanlardan dilenmekmi lazım insan insana zulüm ediyor.
    Cevapla
  • Volkan can 11 yıl önce Şikayet Et
    maaşı az olan gözünü fazla alana dikiyor.. asgari ücretlisinin gözü memur maaşında, memurun gözü işçi maaşında, milletin gözü milletvekili maaşında. nerde kaldı müslümanlık...
    Cevapla
  • extraor2 11 yıl önce Şikayet Et
    kulislerde konuşulan... şu asgari ücretliler..adı üstünde asgari ücret. sana laf atan mı var.sen de gayret et sendikalan sen de iste asgari ücret 1500 olsun de. niye milletin maaşında gözün.git patronuna ya da taşeron firmana yada devletteysen ona anlat derdini.gelip burada razı ol mantığı yapma.
    Cevapla
  • Serdar Yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    zam oranı. %5+5 verecek diye ilk günden beri söylüyorum.sanırım öylede olacak.yarın göreceğiz inşaallah
    Cevapla
  • serdengeçti317 11 yıl önce Şikayet Et
    herşey vatan içinse.... amenna kardeşim.. vekiller de vatan için az alsınlar.. öncelikle milletvekilleri 550 kişi değil.. bu zam sadece onlara yapılsa bir nebze anlarız.. ancak bir de emekli vekiller var onlara da kıyaktan maaş zammı uygulandı. .bu da binlerce vekil demektir. her bir vekilin maaşı en az 4000 tl arttı bunun aylık külfeti ne kadardır ekonomiye sen hesapla. .ve emekli milletvekillerinin maaşlarında da 5000 tl artış oldu ve bunun da külfetini hesapla... onların %45i külfet olmuyor da bizim %5 mi külfet olacak ?. .madem ki 17.büyük ekonomiyiz. gelirden bize düşen payı isityoruz..bunla beraber aşağılanma değil sizinkisi çok ağlama . .kusura bakmayın ama bu ülkede doktorlar ve öğretmenlerden daha fazla ağlayan meslek grubu da yok....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle