Sigara ve içki fiyatına rekor zam geliyor

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda benimsenen ve Meclis Genel Kurul gündemine giren amme alacakları yasa tasarısı ile sigara ve içki fiyatlarına zam geliyor.

Sigara ve içki fiyatına rekor zam geliyor
Sigara ve içki fiyatına rekor zam geliyor
GİRİŞ 30.05.2012 13:51 GÜNCELLEME 30.05.2012 14:44
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

MHP'li milletvekili Sümer Oral, zammın yüzde 10-15 civarında yansımasının beklendiğini bildirdi. TBMM Plan Bütçe Komisyonunun MHP'li üyeleri, Erkan Akçay, Sümer Oral, Mustafa Kalaycı ve Mehmet Günal, tasarı ile Özel Tüketim Vergisi Kanununda değişiklik yapıldığını hatırlattı.

Sigara, tütün ve alkollü içeceklerden ÖTV'nin belirlenmesinde yeni usuller getirildiğini vurgulayan MHP milletvekilleri, tasarıya ekledikleri muhalefet şerhinde şöyle dediler:

"Yeni kanun tasarısı ile sigara başına vergi konmaktadır. ÖTV kanunun ekli listedeki sigaralar için hem maktu hem nispi vergi öngörülmektedir. Sigara ve alkollü içeceklerin vergileri bundan böyle, her altı ayda bir, TUİK tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksinde son altı ayda meydana gelen değişim oranında yeniden belirlenecektir.

Bu düzenlemelerle sigaranın en az yüzde 10-15 nispetinde zamlanacağını düşünüyoruz.Sigarada vergi yükü son haddine dayanmıştır. Bölgemizdeki ülkelerde en pahalı sigara fiyatı Türkiye'dedir.

Sigara kaçakçılığı korkunç boyutlardadır. Hükümet dikkatini ve enerjisini sigaraya vergi getirmeye değil, kaçakçılığı kararlı bir şekilde önlemeye teksif etmelidir."

KAYNAK: GAZETEPORT
YORUMLAR 28
  • mete bilge 11 yıl önce Şikayet Et
    ertamer büyük konuşma:). hükümetin niyeti üzüm yemek bağcıyı dövmek değil:) 4. murat da içkiyi yasaklamışken kendisi içmiş. kaldı ki büyük konuşmamak lazımdır. allah eşyayı da insanı da halden hale sokandır. nicelerini gördük, en kınadığı şeyi işler halde bulduk:)
    Cevapla
  • Gökhan SERT 11 yıl önce Şikayet Et
    kaç kere bıraktım, kaç kere başladım. sonunda bırakamadım. şu zamlar artık son bulsun. zaten yeteri kadar vergi ödemiyormuyuz sigaraya, insaf artık. hükümeti destekliyorum ama sigara triyakilerini bu kadar da sıkıntıya sokmalarını tasvip etmiyorum. bende kaçak sigara içerim ne olacak şimdi! pkk avucunu ovuşturacak...
    Cevapla
  • ihsancengiz 11 yıl önce Şikayet Et
    her köşe başı kaçak sigara. sigara içiyorum kaçak içmiyorum ne idiği belirsiz markalar içmiyorum çünkü onlar insan sağlığına gerçekten zararlı. çünkü kuzey ırakta ilkel şartlarda üretiliyorlar. fabrikalar barzani ve talabaniye ait. yani hükümet bir nevi pkk nın maaşına %50 zam yapmış olur bu zamla. 1 milyon tlde yapsa ben yurtdışından temiz sigara getirtir gene içerim ama köşe başından pkk milyon dolarlar kazanır artık kuzey ırak a hava saldırısı düzenleyemezsin füzelerle vururacak güce sahip olur. keyfin bilir teyyare sonunu insan böyle hazırlar işte. zaten zamanın doldu eskidin sende.
    Cevapla
  • ertamer 11 yıl önce Şikayet Et
    bu zam neki. başbakanın yeride olsaydım rakıyı 100 tl, sigaranın en ucuzunuda 20 tl nin altında sattırmazdım. barlar gazinolar ve biraneler kazanacağına devlet kazansın. zaten adam gibi vergi vermiyor bu sözde işyerleri. hem allah ellerinden alsın hemde hükümet. (bende çok gaddarım canım :d )
    Cevapla
  • ali erdem 11 yıl önce Şikayet Et
    zulum. daha geçen ay sigaraya zam yaptılar hükümete yazıklar olsun hakkımı bu hükümete helal etmiyorum inşallah bir dahaki seçimde bunları görmeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle