THY, 305 personel için kararını verdi

Türk Hava Yolları (THY) Yönetimi, ‘iş yavaşlatma’ eylemi nedeniyle işten çıkarılan çoğunluğu kabin memuru 305 kişinin yeniden işe alınmasının görüşülmesi ile ilgili yaptığı toplantının sonucunu duyurdu.

THY, 305 personel için kararını verdi
THY, 305 personel için kararını verdi
GİRİŞ 07.06.2012 14:28 GÜNCELLEME 07.06.2012 16:33
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun geçen ay sonunda 'iş yavaşlatma' eylemi nedeniyle işten çıkarılan çoğunluğu kabin memuru 305 kişinin yeniden işe alınmasını yönetim kurulunda görüşeceklerini açıklamasının ardından, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu bugünkü toplantıda konuyu tekrardan ele aldı. Toplantı sonrasında yönetimin açıkladığı karara göre, eylemin yasadışı olduğu belirtilirken, iş akti feshedilen personelin tekrar işe alınma talebinin de kabul edilmemesine karar verildiğini belirtildi.

THY'nin açıklaması şöyle;

KAMUOYUNA DUYURU...

Türk Hava Yolları A.O. 4 Haziran 2012 Pazartesi günü Hava-İş Sendikası yetkililerini Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sürdürülmesi, mutabakatla çözüme ulaşılması için toplantıya davet etmiştir. Hava-İş Sendikası yetkilileri ile 5 Haziran 2012 Salı günü yapılan görüşmede, Sendika yetkilileri işten çıkartılanların tekrar işe alınmalarını talep etmiştir. Bu talebin Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu'nda değerlendirileceği cevabı verilmiştir.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, 7 Haziran 2012 tarihinde (bugün) yaptığı toplantıda,

-       Sendika'nın yaptığı çağrının ve işe gelmeyen personelin eyleminin yasadışı, bu nedenle Türk Hava Yolları tarafından yapılan işten çıkarmaların ise hukuka uygun olduğu,

-       Sendika'nın yasadışı eylem çağrısına uymanın hukuki yaptırımları hakkında tüm çalışanların bilgilendirildiği, 15 bini aşkın çalışanın çok az bir kısmının uyarıları dikkate almayarak yasadışı eyleme katıldığı, bunun sonucunda oluşan maddi zararın boyutları dikkate alınarak, iş akti feshedilen personelin tekrar işe alınma talebinin kabul edilmemesine karar vermiştir.

Alınan bu karar ve Türk Hava Yolları A.O.'nun Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini sürdürme niyeti Sendika yetkililerine iletilmiştir.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 91
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    sendikacılar hep rapor alarak yırtarlar. 1978yılı 1 mayısında başbakan ecevitin izmit bölgesini falan dolaşmasına rağmen sol sendikalar 1 günlük iş bırakmışlardı. ankara da çalıştığımız işhanı ve çarşı personeli de solcu sendikanın baskısı ile yarım gün kadar iş bırakmıştı.mal sahibi emekli sandığının kararı ile hepsi işten atıldılar.ve alınmadılar hepsi garip arkadaşımızdı. bu işe gaz veren sendika temsicileri ise bir gün önceden işverenden mazeret izni aldıkları için işten atılmadılar.olan o garip işçi arkadaşlarıma oldu. askerden gelip, yapmayın etmeyin falan dedim ama banksen adlı sendika gücünü gösterdi. bütün sendikacılar işe devam etti. ama yılların işçileri tazminatsız atıldılar toplam 105 kişiydi. thy personeli de galiba böyle oldu.kaldı ki, thy ciler biraz okumuş insanlar.. benim arkadaşlarım,ilk okul mezun, temizlikçi, meydancı ,tesisatçı,teknikçi falandı.yaktılar arkadaşlarımızı..aynen thy personeli gibi..
    Cevapla
  • Şinasi ÖZTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    akgül ve tibet, sapla samanı karıştırmayın !. 28 şubatta birileri zorla işten atmaya bahane aradılar. şimdikiler sırf militan bir sendikanın borusunu öttürmek için işten atılmak için zorla kaşınıp sürtündüler. ikisi asla bir değil. birincisinde, işini yapmakta problem olmayan insanları işi ile ilgili olmayan bahanelerle attılar. şimdi ise "işinizi yapın, yapmazsanız telafisi zor zararlara yol açarsınız, bu sizin de kaybınız olur. yapmayın!" diyenlere adeta meydan okuyup; "biz sizi zora sokarız ama siz bize hiç bir şey yapamazsınız!" efeliği yapanların hak ettiğini bulmasıdır... medem beğenmediler, buyursun, beğendikleri havayolu firmalarında çalışsınlar. nasıl olsa tecrübeli değiller mi?
    Cevapla
  • Ali 38 11 yıl önce Şikayet Et
    grevi yaparken bu riski göze almadılarmı?. ibretlik etkileri olanın sonuda ibretlik oluyor. bu grevden zararlı çıkan herkesin alllah yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    mustafa akgül büyüksün. düşenin halinden düşen anlar derler. lakin pek anlamıyor bunlar.
    Cevapla
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    bu kişilerin işten atılmalarını doğru kabul eden arkadaşlar. acaba 28 şubatta işten atılanlar hakkında ne düşünüyorlar?şimdiki ağababalar o zamanki ağababalardan dahamı iyi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle