Ücretli öğretmenlerin maaşları yükseliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan proje ile, öğretmenlik iş koluna, dolaylı olarak taban ücret getirilmesi öngörülüyor. Bu sistemle özellikle dershaneleri etkileyecek!

Ücretli öğretmenlerin maaşları yükseliyor
Ücretli öğretmenlerin maaşları yükseliyor
GİRİŞ 12.06.2012 14:59 GÜNCELLEME 12.06.2012 17:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

'Asgari ücretli’ eğitim bitiyor

SGK bazı özel kurumlarda neredeyse asgari ücretle çalıştırılan öğretmenlerin sorununu çözmek için düğmeye bastı.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran hükümet, özel kurumlarda çalışan öğretmenlerin de maaş sıkıntısını çözmeye hazırlanıyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan proje ile, öğretmenlik iş koluna, dolaylı olarak taban ücret getirilmesi öngörülüyor. Bu sistemle özellikle dershanelerde asgari ücretle öğretmen istihdam edilmesi sona erecek.

Düzenleme, özel okul ve dershanelerde görev yapan yaklaşık 116 bin öğretmeni ilgilendiriyor. Son yıllarda kamuda istihdam edilen öğretmenler ile dershanelerde istihdam edilen öğretmenler arasında maaş uçurumu oluştu.

Örneğin, kamuda çalışan öğretmenlerin maaşı ortalama bin 600 lira iken, dershanelerde ise bu rakam 700 liraya kadar düşüyor.

SGK'da, bu kapsamda öğretmen maaşlarına taban getirilmesi konusunda çalışma başlatıldı. Sisteme göre, meslek kodları oluşturulacak.

Öğretmenler için prime esas kazanç tutarı belirlenecek. Dershane ve özel okullar, belirlenen kazanç tutarının altında beyanda bulanamayacaklar. Böylece öğretmen maaşlarına taban getirilmiş olacak.

Bildirimler de, taban ücretler üzerinden yapılacak. Aynı yöntem, öğretmenlerin ardından doktor ve mühendisler içinde uygulanacak.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 12
  • Aykut Kamil 10 yıl önce Şikayet Et
    Ücretli Öğretmene Zammı?. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Maaşlar yükseliyormuş. 850 tl ile gül gibi geçinir ücretli öğretmenler artık. Ücretli öğretmenler köle gibi çalıştırılıyor. 13A dan sigortlalı yapılarak işsizlik maaşı da verilmiyor. Üstelik prim de 16 gün yatırılıyor. Yol parası, yemek parası yok. Üstüne bir de kadrolulardan gördüğün kötü muamele. Ücretli öğretmen simit satsa bundan daha çok kazanır. Böyle bir sistem ucuz hizmet az para hükümetin işine gelmezmi? Niye kadrolu hoca alsın ki?
    Cevapla
  • mustafa kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    hangi çalışanın hangi ücreti. adam dersade çalıştırıyor ama resmiyette çalışmıyo gösteriyor çalışmayan öğretmenin mi maaşına zam yapılmış olunacak. ve dersanelerde tamam devlet öyle diyorsa öyle yapalım diyecek........komedi
    Cevapla
  • Zannımca 11 yıl önce Şikayet Et
    ve böylece.... 1700 lira niree 700 lira niree. ve böylece eşit iş yapana eşit ücret kavramının bir fiyasko ve aldatmaca olduğu gün gibi ap açık ortada. kimse unutmasın ki bizi aldatan bizden değildir!!!(bu benim sözüm değil!)
    Cevapla
  • biyolog 11 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücret vermeyen dersaneler. asgari ücret vermeyen dersaneler bile var, sigortası 3 gün yatırıp 5 gün yatırmayan dersanler var. bunların denetlenmesi ve usülunca yerine getirmeyenlere yaptırım uygulanması lazım
    Cevapla
  • Setenay ALPTEKİN 11 yıl önce Şikayet Et
    ben çözümü buldum!!!. ya ne gerek var. normal öğretmen maaşlarını 700 tlye çeksinler, olsun bitsin. nasıl olsa öğretmenler çok maaş (!) alıyor ya :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle