TÜVASAŞ, Bulgaristan’a vagonları teslim edecek

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ)’nin Bulgaristan Demiryolları için ürettiği lüks yataklı yolcu vagonları törenle teslim edilecek.

TÜVASAŞ, Bulgaristan’a vagonları teslim edecek
TÜVASAŞ, Bulgaristan’a vagonları teslim edecek
GİRİŞ 19.06.2012 17:13 GÜNCELLEME 19.06.2012 17:13

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, üretimine geçen yıl başladıkları 30 adet yataklı yolcu vagonundan imalatı tamamlananların teslim edileceğini söyledi. İki yıl önce 32 milyon 200 bin euroya sözleşmesi yapılan vagonlardan 12’sinin bu ay sonuna kadar, 8’inin gelecek ay ve 10’unun da yılsonuna kadar Bulgaristan Demiryolları’na teslim edileceğini kaydeden Ertiryaki, “Vagonların 5’i engelliler için dizayn edildi. Her bir kompartımanı ayarlanabilir 3 yataktan oluşan vagonlarda yolcuların personel ile birebir iletişimini sağlayan İntercom sistemi bulunuyor. Yangın ihbar ve koridorlarda yolcu güvenliği için kapalı devre kamera sistemine sahip, engelli yolcular için uygun oturma düzeni ve vakumlu tuvalet sistemiyle sınıfında tek olan bu projeyi 17 ay gibi rekor sayılabilecek bir sürede hem projelendirip hem de üreterek teslim etme noktasına gelmenin haklı gururunu taşıyoruz. Ayrıca dünyada konvansiyonel tip vagonlarda ilk TSI (Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartları) belgesini haiz bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, kutluyorum.” dedi.

Lüks yataklı yolcu vagonların Bulgaristan Demiryolları'na teslimi, yarın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bulgaristan Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı İvaylo Moskovski’nin katılımıyla TÜVASAŞ Genel Müdürlüğü’nde yapılacak.

KAYNAK: CİHAN