Toplum yararına çalışma süresi uzatıldı

İşsizlerin çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalmalarını engellemeyi amaçlayan ''Toplum Yararına Çalışma Programı'' kapsamındaki çalışma süresinde değişiklik oldu.

Toplum yararına çalışma süresi uzatıldı
Toplum yararına çalışma süresi uzatıldı
GİRİŞ 05.07.2012 12:42 GÜNCELLEME 05.07.2012 12:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İŞKUR, İşgücü Uyum Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, Toplum Yararına Çalışma Programı'ndan yararlanma süresi ve yararlanma şartlarını yeniden düzenlendi.

Düzenlemeye göre, Toplum Yararına Çalışma Programı'na katılan bir kişi, 1 yıl içerisinde 9 ay boyunca bu programdan yararlanabilecek.

Toplum Yararına Çalışma Programı'nın aynı kurum ya da kuruluşla yeniden düzenlenmesi halinde, işbirliği yapılan kurum ya da kuruluşun olumlu görüşü ve il müdürlüğünün onayıyla katılımcılar programa tekrar dahil edilebilecek.

Programı, ekonomik kriz, özelleştirme, ekonomik yapılanma, doğal afet ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde uygulayan İŞKUR, işsizlerin, çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalmalarını, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmelerini engellemeyi; bu kişilerin geçici süreyle gelir elde etmelerini sağlamak üzere kısa süreli istihdam ve eğitimlerini amaçlıyor.

Doğrudan veya yüklenici eliyle toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirildiği programdan geçen yıl Türkiye genelinde 64 bin 85 kişi yararlandı. Bu yılın ilk 6 ayında programdan yararlanan kişi sayısı da 44 bin 89 oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • reşat barlak 8 yıl önce Şikayet Et
    şanlı urfa büyük şehir belediyesınde itfaiyye bölümünde çalışmaktayım sadece kendı fikrimi söyliyeceğım yetkılıler tarafından araştırılıp işini iyi titizlikle yapan kardeşlerımızı asgari ücrette olsa devamlı bi şekılde çalışmasını arz edıyorum varsın yılda bir kez giriş çıkış olsun sn. cumhur başkanımızdan sn. bakanımız faruk çeliğe valimize belediye başkanlarımıza hepsıne ayrı saygılarımı ve hürmetlerımı sunuyorum hepsıne iyyi çalişmalar diliyorum ALLAH devletımıze milletımıze vatanımıza zarar zeval vermesın vermek istiyenlerıde kahru perişan etsın
    Cevapla