İki büyük tünel doğudaki 4 ile umut oldu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, her biri 4 bin 40 metre uzunluğunda olan Kop Dağı Tüneli ile birlikte Salmakaş-Dağbaşı Tüneli'nin temelini attı.

İki büyük tünel doğudaki 4 ile umut oldu
İki büyük tünel doğudaki 4 ile umut oldu
GİRİŞ 23.08.2012 19:14 GÜNCELLEME 23.08.2012 20:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kop Dağı Tüneli'nin temel atma töreninin ardından, Salmankaş Tüneli'nin temelini atmak için hareket eden Bakan Yıldırım'ın makam aracı Aydıntepe ilçesine bağlı Çatıksu köyünde köy sakinleri tarafından durduruldu. Bakan Yıldırım, konvoyun durmasının ardından makam aracından inmeyerek bir süre cep telefonuyla görüştü. Daha sonra aracından inen Bakan yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

Kop Dağı Tüneli'nin temel atma töreninden döndüğünü ve Salmankaş-Dağbaşı Tüneli'nin açılışını yapmaya gittiğini belirten Bakan Yıldırım, ''Salmankaş-Dağbaşı'nda her biri 4 bin 40 metre olan iki tünelin temelini atacağız. Bu, Çatıksu artık bir sahil beldesi oldu demektir. Buradan yarım saatte ver elini Araklı, Karadeniz'i bulacaksınız'' dedi.

Bakan Yıldırım, bu yolun Çatıksu'ya, Bayburt'a, Erzurum'a, Gümüşhane'ye, Erzincan'a hayat vereceğini vurgulayarak, ''Yaz, kış, doğudan batıya, kuzeyden güneye çalışarak hizmet verecek. Biz yolları yapıyoruz ki vatandaşın yüzü gülsün. Yolları bölüyoruz, milleti birleştiriyoruz. Bunun gayreti içindeyiz'' diye konuştu.

Vatandaşın taleplerinin makul talepler olduğuna dikkati Çeken Bakan Yıldırım, vatandaşlardan hizmetleri sırasında kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Aracından geç indiğini anımsatan Bakan Yıldırım, ''Arabada biraz bekledim gördünüz. O arada Başbakanımız aradı, size çok selamı var'' dedi.

Daha sonra Bayburt-Araklı Dağbaşı Uğrak yolundaki Salmankaş Tüneli'nin temel atma törenine katılan Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Salmankaş Tüneli'nin Trabzon ile Bayburt'u komşu kapısı yapacağını belirterek, ''Biz millete efendilik yapmaya gelmedik. Biz, size hizmet için geldik, hizmet için bu yollardayız. Bunun için Türkiye'nin her köşesini, doğusunu batısını, kuzeyini güneyini bölünmüş yollarla birleştiriyoruz. Yolları bölüyoruz ama milleti birleştiriyoruz. Burası doğudur, burası güneydoğudur, burası batıdır demiyoruz, nerede bir ocak tütüyorsa, ay yıldızlı bayrak dalgalanıyorsa oraya hizmet getirmek için gece gündüz çalışıyoruz'' diye konuştu.

Bu hizmetler yapılırken terör örgütünün de boş durmadığına dikkati çeken Bakan Yıldırım, ''Bu ülkenin, milletin medeniyet yolculuğunu geciktirmek için, hızını kesmek için haince saldırılarını ramazan, bayram demeden yapmaya devam ediyor. Buradan, Salmankaş Dağı'nın yamaçlarından bir kez daha bu ahmaklara söylemek istiyorum, gittiğiniz yol çıkmaz sokaktır. Bu millet daha nice nice badireleri atlatarak bugünlere geldi. Bu millet Çanakkale'de yedi düveli dize getirdi. Sakarya'da, Sarıkamış'ta, Malazgirt'te, yedi cephede düşmanla baş ederek bu ülkeyi vatan yapan ecdadımızdan devraldığımız bu güzel toprakları bölmeye, parçalamaya sizin hayaliniz de yetmez, gücünüz de yetmez. 75 milyonun birliği, beraberliği, kardeşliği sizi bu kan gölünde boğacaktır'' dedi.

Bakan Yıldırım, şehitlere rağmen, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma gayretlerinin devam edeceğini vurgulayarak, ''Onlar hain saldırılarını yapsalar da biz Şırnak'a havaalanı yapmaktan geri durmayacağız. Hakkari'ye, Bingöl'e, Iğdır'a havaalanı, bölünmüş yol yapmaktan geri durmayacağız. Biliyoruz ki orada yaşayan insanlarımızın da buna ihtiyacı var. Onların da hizmete hakkı var. Terörün istismarına, asla hiçbir bölgemizi terk etmeyeceğiz, onun için çalışıyoruz'' diye konuştu.

-Tünelle yakıttan ve zamandan tasarruf-

Bazı vatandaşların kendilerine, 'niye duruyoruz, bunlara haddini bildirelim' dediğini ifade eden Bakan Yıldırım, ''Devlet olmak sorumluluk ister. Devlet terörün, teröristin gittiği yoldan gitmez. Devlette kararlılık, sabır, hukuk içinde insanların özgürlüğünü, hakkını, hukukunu gözeterek mücadele vardır. Er veya geç bu mücadele halkın ve Hak'kın zaferiyle sonuçlanacaktır. Çünkü bu bayrak bize ecdadımızın, şehitlerimizin emanetidir'' dedi.

Bakan Yıldırım, Salmankaş Tüneli'nin önemine işaret ederek, şunları söyledi:

''Bu tünel Bayburt ile Trabzon'u birbirine bağlayan en önemli geçittir. Bu tünel Bayburt ile Trabzon'u kucaklaştıran kardeşlik tünelidir. Salmankaş Tüneli'nin tamamlanmasıyla 40 milyon liralık yakıttan ve zamandan tasarruf sağlanacak. Bu tünelin yapımı 105 milyon lira. Hadi yollarla 170 milyon lira. 40 milyonu bir yılda geri geliyor. Bunu 170 milyona bölersen 4 senede bu geri dönüyor. Demek ki iyi bir yatırım bu. Eğer bir insanımızın hayatı kurtulacaksa, bu parayla ölçülmez.''

-''Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur''-

Konuşmasında sürücülere de seslenen Bakan Yıldırım, ''Aman siz siz olun, kurallara uyun. Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Eğer kurallara uyarsanız, sevdiklerinize sağ salim ulaşırsınız. Uymazsanız, telafisi imkansız acılarla karşılaşırsınız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve beraberindeki Bayburt Valisi Hasan İpek, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Milletvekilleri, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, butona basarak tünelin temelini attı.

Tören, Bayburt Valisi İpek ve Belediye Başkanı Polat'ın, Bakan Yıldırım'a çeşitli hediyeler vermesinin ardından sona erdi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    akp'yi akp yapan zaten alışılmışın dışında siyaset yapması, herkesin şunu yapalım . dediği anda farklı bir taktik, siyaset, plan-proje ile ortaya çıkmasıdır. eğer akp kendini terörün yönlendirmesine teslim etse ve yatırımları durdursa iki-üç yıla durmaz yok olur. ancak şimdi yaptığı gibi teröre ve diğer felaketlere rağmen yatırım,üretim, altyapı, dışticaret, teşvik kredilerine, yollar, tüneller, havaalanlarına devam etse, terörün çıkış sebep ve amaçlarını böylelikle bertaraf eder. bütün paramızı silahlara yatıralım diyen saflar, zaten 30 senedir paranızı silaha yatırdınız ve hiç yatırım yapmadığınız için terör kendine çok verimli alanlar bulmuştur. bu asker kafasıyla vatan kalkındırılmaz, silahtan nemalanan silah ve terör tüccarlarını memnun eder. zaten terör bu yatırımlardan dolayı çıldırmıyormu! bir çok kürt bu yatırımlardan dolayı pkk'dan uzaklaşmıyormu ve pkk bu yüzden iş makinalarını yakıp, çakılacak her çıvıye bile engel olmak istemiyormu? tuzağa düşmeyelim.
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    pkk zaten bu yüzden kudurmuş köpek gibi saldırıyor. hükümetin icraatını yatırımını türkiye' nin kalkınmasını engelleyemedikçe kalleş pusularla hükümete saldırıyor
    Cevapla
  • dertli meczup 11 yıl önce Şikayet Et
    hamza d. 'ye. sizin vesileniz ile ölümün çare olmadığını son insan kaldığında anlayacağız galiba. silah değil diller konuşsa şimdiye kadar çözülmüştü tüm işler. sende biliyorsun ki o işi bitirmek isteyen hemen bitirebilir. en sevdiğim bakanlardandır sn. binali bey. siyasetten çok vesile olduğu icraatları ile görüyoruz tv lerde.
    Cevapla
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    bu durumda bunlar boş işler. bütün paramızı silaha yatırıp önümüze çıkanla savaşmalıyız..75 milyon ölmekle bitmez.. hadi hucum
    Cevapla