Elazığ

Tunceli'deki polis merkezine silahlı saldırı

13:03 05 Eylül 2015
Tunceli'deki polis merkezine silahlı saldırı

Tunceli'deki polis merkezine terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale için Elazığ'da tören düzenlendi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilen törende, şehit Kale'nin öz geçmişi okundu, dualar edildi, saygı duruşunda bulunuldu.

Törene kucağında bir aylık bebeği Yusuf Nihat ile katılan şehidin eşi Belgin Kale, şehidin babası Beşir ve annesi Makbule Kale'yi Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve Tunceli Valisi Osman Kaymak teskin etmeye çalıştı.

Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, törende yaptığı konuşmada, yapılan kalleşçe saldırıyı her şeyden önce bir insan olarak sindirebilmenin mümkün olmadığını söyledi.

- "Saldırıyı düzenleyenler hedeflerine ulaşamayacaklardır"

Bütün insanlığın teröre ve destek verenlere lanet okuması gerektiğine işaret eden Şen, "Siz hainler, dağlarda sürünecek ve gebereceksiniz. İnsanlık dışı alçakça yapılan saldırıyı düzenleyenler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır" dedi.

"30 yıldan fazla bu ülkeye ihanet eden bu terör örgütünün siyasi koluna da bir çift sözüm var. Sizin o şehit ailesinin acısına söyleyecek bir sözünüz var mı? Siz bu şehit ailesine ve şehidin daha bir aylık olan yetim çocuğuna ne diyeceksiniz?" diyen Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hani siz barışçıydınız siz demokrattınız siz, barış güvercini uçuruyordunuz, neredesiniz? Ha nerede olduğunu ben size söyleyeyim, terörist cenazesindesiniz. Vurduğumuz teröristlere yardım etmek için can siperhane dönüp bize saldırıyorsunuz. Size, destekçilerinize ve dün karakolda görev yaptığımız sırada bizlere sopalarla saldıranların hepsine lanet olsun. Sizleri kınıyorum."

- "Yiğidin oğlu ağlamadı"

Müftü Peyami Güngör tarafından okunan duaların ardından eşinin naaşının yanına gelen Belgin Kale, bebeğini göstererek, "Bakın ağlamadı. Yiğidin oğlu ağlamadı" diye konuştu.

Şehidin babası Kale de tepkisini, "Hainlere Allah'ın izniyle fırsat vermeyeceğiz" sözleriyle dile getirdi.

Törenin ardından şehit Kale'nin cenazesi defnedilmek üzere Adana'ya uğurlandı.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek ile meslektaşları katıldı.

Dün, Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine bir grup terör örgütü mensubunca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada, polis memuru Murat Savaş Kale şehit olmuş, bir sivil ağır, bir sağlık görevlisi ile bir polis memuru hafif yaralanmıştı.

Teröristlerden birinin güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildiği çatışmada, bir terörist de ağır yaralı ele geçirilmiş, çatışmada ağır yaralanan kadın, kaldırıldığı hastanede tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.