Elazığ

Tunceli'deki terör operasyonu

10:47 27 Eylül 2015
Tunceli'deki terör operasyonu

Şehit binbaşı Güzel'in cenazesi, Elazığ'da düzenlenen törenin ardından Ankara'ya uğurlandı

 Tunceli'nin kırsal kesiminde terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel için Elazığ'da tören düzenlendi. 

Elazığ Asker Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze arabasıyla Elazığ Havalimanı'na getirildi. Meslektaşlarının omuzlarına alınan cenaze, tören alanında bulunan katafalka konuldu. 

Törene katılan şehidin eşi Burcu, annesi Emine Güzel ayakta durmakta güçlük çekti. Gözyaşlarına hakim olamayan anne Emine Güzel, şehit oğlunun cenazesi katafalka konulurken, "Yavrum seni böyle mi görecektim? Ben seni almaya mı gelecektim? Dayanamıyorum..." diye ağıt yaktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve okunan duaların ardından konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Tunceli ili merkez Çiçekli kırsalında terör örgütüyle girilen sıcak temas sırasında aziz vatanı uğruna canını feda etmekten çekinmeyerek şehit düşen  Güzel'i ebediyete uğurladıklarını" söyledi.

Güzel'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine, jandarma teşkilatına ve millete, metanet, sabır ve başsağlığı dileyen Vali Kaymak, Yavuz Sonat Güzel'in ne ilk ne de son şehitleri olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu mukaddes topraklarda huzur içerisinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur.  Bu memleketin, bu milletin şanını, şerefini, haysiyetini ayakta tutabilmek için büyük fedakarlıklar yapılmıştır ve bu yolda da binlerce şehitler verilmiştir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki güvenlik güçlerimiz bugün olduğu gibi yarın da canları pahasına bu kutsal vatanı kararlı bir şekilde savunmaya devam edeceklerdir. Bu mücadelede şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, onlara bu alçakça saldırıları yapan vatan hainleri mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaklardır." 

Şehidin cenazesi düzenlenen törenin ardından Ankara'ya uğurlandı.

Törene, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan da katıldı.   

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.