Elazığ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:

15:00 06 Ekim 2015
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:

"İstiyorlar ki bu ülke ayağa kalkmasın. Ayağa kalkarsa, tarihten gelen bir sorumlulukla etrafındaki insanlara liderlik edebilir. Hem kendisini ayağa kaldırır, hem de çevresine ışık saçar diye bizden çekiniyorlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "İstiyorlar ki bu ülke ayağa kalkmasın. Ayağa kalkarsa, tarihten gelen bir sorumlulukla etrafındaki insanlara liderlik edebilir. Hem kendisini ayağa kaldırır, hem de çevresine ışık saçar diye bizden çekiniyorlar" dedi.

Özhaseki, Elazığ'daki sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle, seçim sürecini değerlendirmek için bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Özhaseki, kendi iktidarları dönemine yapılan işleri sadece hükümet açısından görmenin doğru olmadığını, kategorize etmeleri durumunda AK Parti'nin 4 ana noktada başarılı işler yaptığını belirtti.

İlk olarak "hükümet" anlamında başarılı olduklarını dile getiren Özhaseki, "Geçmişte ne kadar hükümet varsa, tabii ki iyi işler yapanları rahmetle ve hayırla anarız. Onlar ayrı şeyler ama karşılaştırdığımız zaman bizim 3 dönemde iktidar olarak yaptıklarımızın hepsi geçmişteki iktidarlardan daha başarılıdır. Ekonomide başarılıyız kesin. 8-10 aydır seçim hükumetindeyiz, belirsizlikler var ama hamdolsun kriz yok. Yunanistan, Portekiz gibi değiliz, onlarda daha iyi durumdayız" ifadelerini kullandı.

1 Kasım'dan sonra ülkenin daha da iyiye gideceğini söyleyen Özhaseki, sağlıkta, ulaştırmada, hava ve karayolunda, enerjide, eğitimde diğer hükumetlerden daha başarılı olduklarını kaydetti.

Bugüne kadar çok güzel işler başarmış olan AK Parti iktidarının 7 Haziran seçimlerinde neden yüzde 60’lara çıkmadığını, yüzde 40’larda kaldığını da çok tartıştıklarını anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Genel başkanımızın yanı sıra gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarımız, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz tek tek ne düşünüyorsa çok net olarak ifade ettiler. Bunları deftere yazdık, not ettik. Oradan bir ders çıkarttık ve önümüze bakıyoruz. Seçimde aslında milletin söylediği şu: 'Kardeşim, tek başına iktidarı kimseye vermiyoruz biz. Ama ana ekseni ve birinci partinin AK Parti olmasını istiyoruz. Onun başkanlığında bir koalisyon görüşmeleri yapın ve hükümet kurun.' Milletin söylediği tartışılmaz. Hata millette aranmaz, 'siz yanlış yaptınız' denilmez. Biz hatalıyız, evet eskiden bizim bazı hatalarımız vardı, siz de böyle takdir ettiniz. Biz bundan ders aldık. Hakikaten de dersimizi aldık."

- "İstiyorlar ki bu ülke ayağa kalkmasın"

Türkiye'nin çok sıkıntılı bir bölgede bulunduğuna dikkati çeken Özhaseki, "Bunca sıkıntı, bunca bela, bunca ön kesme niye yapılır acaba? Niye Avrupa'da olmaz bunlar? Niye daha çok bizde yaşanır? Çeşitli sıkıntılar ve ayak oyunu niye bizde yaşanır? Etrafımız ateş çemberi" dedi.

İslam ülkelerinde yaşanan çalkantılara değinen Mehmet Özhaseki, batı ülkelerinin 1. Dünya Savaşı'ndan sonra bölgede oluşturduğu fitne tohumlarıyla insanları birbirlerine düşürdüğünü, cehalet ve fakirliğin kol gezdiği bu coğrafyada Türkiye'nin dik durmayı başardığını ifade etti.

Özhaseki, "İstiyorlar ki bu ülke ayağa kalkmasın. Ayağa kalkarsa, tarihten gelen bir sorumlulukla etrafındaki insanlara liderlik edebilir. Hem kendisini ayağa kaldırır, hem de çevresine ışık saçar diye bizden çekiniyorlar" değerlendirmesinde bulundu .

Türkiye'nin ayağa kalkmasının niye istenmediğinin artık belli olduğunu vurgulayan Özhaseki, konuya sadece basit bir particilik olayı şeklinde bakmadıklarını, Hazreti İbrahim Peygamber'e kadar uzanan kadim geleneğin devamı olarak mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.