Elazığ

Elazığ Belediyesinden kısa kısa

15:49 21 Kasım 2015
Elazığ Belediyesinden kısa kısa

Elazığ Belediyesi'den yapı kullanma izin belgesi son başvuru tarihinin 31 Aralıkta sona ereceği bildirildi.

Elazığ Belediyesince yapı kullanma izin belgesi alacak vatandaşlar için son başvuru tarihinin 31 Aralık'ta sona ereceği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, zamanında yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşlara kolaylık sağlanması amacıyla Belediye Meclisi kararı ile uzatılan başvuru sürecinin 31 Aralık'ta sona ereceği kaydedildi.

Vatandaşların, su, elektrik, doğalgaz aboneliği ile yapı ruhsatı alma gibi işlemlerinde problem yaşamamaları için belirtilen süre içerisinde başvuru yapmaları gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Müracaatlar, parsel bazında Elazığ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yapılacak ve düzenlemeye ilişkin bedeller ise 5 taksit halinde ödenecektir. Vatandaşlar, alınacak emsal artışı hakkıyla, iskan başvurusunda bulunabileceklerdir.''

 

- Elazığ Belediyesi'nin asfalt çalışmaları

Elazığ Belediyesi, kentin muhtelif cadde ve sokaklarında asfalt serim çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince asfalt serim çalışmaları kapsamında Ataşehir Mahallesi Bedri ve Ergenekon Sokaklarında bozulan yollarda asfalt serim çalışması gerçekleştirildiği kaydedildi.

Asfalt serim çalışmalarına diğer mahallelerdeki cadde ve sokaklarda da devam edileceği ifade edilen açıklamada, vatandaşların sıkıntı yaşamaması belediye ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ataşehir Mahallesi Muhtarı Ali Dabakbaşı, belediye tarafından mahallelerinde yürütülen kaldırım çalışmalarının da bitmek üzere olduğunu belirterek, çalışmalardan memnuniyet duyduklarını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.