Elazığ

Hazar Gölü'ne 500 bin adet ''Siraz'' balığı bırakılacak

16:15 25 Kasım 2015
Hazar Gölü'ne 500 bin adet ''Siraz'' balığı bırakılacak

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Hakan Akgün, Hazar Gölü'ne 500 bin adet Siraz göl balığı bırakacaklarını bildirdi.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Hakan Akgün, Hazar Gölü'ne 500 bin adet Siraz göl balığı bırakacaklarını bildirdi.

Sivrice Belediyesi'ni ziyaret eden Akgün, kurum olarak Hazar Gölü ile ilgili yürüttükleri projeler hakkında İlçe Belediye Başkanı

Ebubekir Irmak'a bilgilendirmede bulundu.

Akgün, yaptığı açıklamada, Hazar Gölü’nün ekonomik öneme haiz olan Siraz göl balığının yetiştiriciliği açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve yıllık av miktarının 25 ton civarında olduğunu belirtti.

Göldeki avcılık faaliyetinin bu tür üzerinde yoğunlaşması için proje hazırladıklarını ifade eden Akgün, ''2016 Mayıs ayında Su Ürünleri Ar-Ge merkezinin faaliyete geçmesiyle ilk etapta 500 bin adet Siraz göl balığı üretip Hazar Gölü’ne bırakacağız. Böylelikle Hazar Gölü’nde sürdürülebilir balıkçılığa ve balıkçıların sosyo-ekonomik yapısının iyileştirilmesine katkılar sunmayı hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

Irmak ise, bu konuda belediye olarak kendilerine düşen her türlü sorumluluğu üstleneceklerini ve destek olacaklarını ifade ederek, balıkçıların sosyo-ekonomik yapısının iyileştirilmesinin ilçe açısından önemli bir kazanım olacağını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.