Elazığ

Elazığ'da sertifikalı ''çobanlık'' eğitimi

17:49 25 Kasım 2015
Elazığ'da sertifikalı ''çobanlık'' eğitimi

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Elazığ Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işbirliğinde açılan sertifikalı çoban eğitimi kursu başladı.

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Elazığ Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işbirliğinde açılan sertifikalı çoban eğitimi kursu başladı.

Elazığ İŞKUR Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünde verilen kurslarda eğitime başlandı.

Toplam 50 kursiyerin katılım gösterdiği ve günde 8 saat eğitim verilmek üzere 15 gün devam edecek olan kurslar aracılığıyla çobanların küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda bilgilenmeleri sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Gürbüz, kentin kalifiye çoban ihtiyacını gidermek amacıyla açılan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere ''sürü yönetimi elemanı'' sertifikası verileceğini belirtti.

Sürü yönetimi elemanı kursuna katılarak sertifika sahibi olan üreticiye uygun görülmeleri halinde bakanlık tarafından 5 bin liralık teşvik verildiğini anımsatan Gürbüz, şunları kaydetti:

''Açılan kursların halk arasında “çobanlık” denen mesleği profesyonel sertifikalı hale getirmiş oluyoruz. Açılan kursla daha teknik daha profesyonel sürü yönetimi elemanı yetiştirmiş olacağız. Artık sürü yönetiminin anneden, babadan, dededen kalma usullerle değil, çok bilinçli bir şekilde yapılması gerçeği ortaya çıkıyor.''

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.