Elazığ

Elazığ'da "STK Kültürü ve Motivasyon" toplantısı

18:13 19 Aralık 2015
Elazığ'da "STK Kültürü ve Motivasyon" toplantısı

 Elazığ Belediyesi ile Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformunca, "STK Kültürü ve Motivasyon" toplantısı düzenlendi.

Belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, yaptığı açıklamada, toplumu etkileyen temel dinamiklerden biri olan sivil toplum kuruluşlarının önemli bir görevi icra ettiklerini söyledi.

STK'ların görevlerini yerine getirirken dikkat etmeleri gereken konular hakkında bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının ana direnç noktasının gönüllülük olduğunu, gönüllülüğün de başlangıç noktasının kişinin hayata bakış açısı olduğunu ifade ettik. Hayata pozitif bakmanın insanın ömrünü uzattığını, sivil toplum kuruluşlarında çalışan insanların iş hayatlarında da aile hayatlarında da başarılı olduklarını, sivil toplum kuruluşlarında çalışan insanların iletişim becerilerinin ve sevilme kapasitelerinin daha yüksek olduğunu ifade ettik."

İnsanların, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Öztürk, "Hakikaten burada özellikle doğu ve güneydoğu bağlamında da toplumumuza sunulan hizmetin çok daha ayrı bir anlamı var. Bölgedeki özellikle terör faaliyetlerinin önlenmesinde devletine, milletine, vatanına bağlı ve saygılı, Allah'ını ve peygamberini seven bir toplumsal dokunun yerleşmesi anlamında sivil toplum kuruluşları çok itici bir unsurdur" dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.