Elazığ

ODTÜ yerleşkesinde yaşanan gerginlik

18:35 24 Aralık 2015
ODTÜ yerleşkesinde yaşanan gerginlik

Fırat Üniversitesi'nde ''Türkiye Gençlik Vakfı'' üyesi bir grup öğrenci, ODTÜ'deki olayı protesto etti

Fırat Üniversitesi'nde ''Türkiye Gençlik Vakfı'' üyesi bir grup öğrenci, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti.

Kültür Park'nda toplanan bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğrenciler, açık havada kıldıkları namazın ardından basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Kemal Taşdemir, ODTÜ yerleşkesinde kütüphane mescidinden çıkan öğrencilere sopalarla fiili ve sözlü saldırıda bulunulduğunu anımsattı.

Tek amaçları okumak ve inançlarının gereğini yerine getirmek olan öğrencilere yapılan saldırıyı anlamsız ve insanlık dışı bulduklarını aktaran Taşdemir, ''Bugün nasıl ki insanlar 'özgürlük' diyerek bir şeyler yapma hakkına sahipse benim namaz kılan kardeşim de bu özgürlüğe sahiptir. Bu özgürlüklerinin engellenmeye çalışması bizleri derinden üzmüştür'' ifadelerini kullandı.

Bu tür saldırlarının bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Taşdemir, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Müslümanlar için özgürlük Allah'a secde etmekle başlar ve şu bilinmelidir ki Türkiye artık eski Türkiye değildir. Bugün hiçbir grup, hiçbir fikir bize engel olamayacaktır ve bizi davamızdan döndüremeyecektir. Saldırılara maruz kalan kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimizi ve yanlarında olduğumuzu açık bir şekilde ifade ediyoruz.''

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.